Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Laatste onderdelen Olympische Zomerspelen Tokyo

Laatste onderdelen Olympische Zomerspelen Tokyo

Na ruim twee weken topsport komt er zo langzamerhand toch echt een einde aan de Olympische Zomerspelen Tokyo. Deze Spelen zijn bijzonder succesvol verlopen voor TeamNL dat met een nieuw medaillerecord naar Nederland terugkeert. Welke sporters komen er in het slotweekeinde nog in actie? Sporttribune zet het op een rijtje, zodat jij vanuit je eigen huis toch alles vanaf de eerste rang kunt volgen!

Olympische Zomerspelen Tokyo: programma zaterdag

Op zaterdag 7 augustus is er nog veel actie in de Japanse sportstad. Bij het baanwielrennen nog medaillekansen voor Nederland. Er wordt gestreden op diverse onderdelen: keirin (mannen), sprint (dames), madison (heren) en het omnium (dames).

Ook de teamsporten worden zaterdag voor een groot deel afgesloten. De handbal finale bij de mannen, de waterpolo finale bij de vrouwen, de voetbalfinale bij de mannen, volleybal finale (m), basketbal (m) en de honkbal finale staan op het programma.

Goud voor Hassan?

Op de atletiekbaan komt Sifan Hassan nogmaals in actie als ze de 10 kilometer gaat lopen. Na goud op de 5000 meter en brons op de 1500 meter hoopt Hassan op nog meer succes. De tien kilometer is de langste afstand waaraan ze deelneemt in Tokyo. Ook op andere onderdelen wordt nog gestreden om medailles, maar daar liggen niet direct kansen voor TeamNL.

Nederland komt bij de hippische sport ook nog in actie tijdens de landenwedstrijd. Dankzij een succesvol verlopen kwalificatie van Willem Greve, Marc Houtzager en Michael van der Vleuten werd een plaatsje in de finale van de landenwedstrijd veilig gesteld. Van Vleuten was afgelopen week nog goed voor brons bij de individuele wedstrijd.

In het bokstoernooi, worstelen, ritmische gymnastiek, karate en moderne vijfkamp zal er ook tot het gaatje worden gegaan om de olympische titel te behalen.

Slotdag Olympische Zomerspelen Tokyo

Op de slotdag van de Olympische Zomerspelen Tokyo worden er nog diverse medailles verdeeld. In het olympische zwembad wordt de finale van het mannen waterpolo toernooi afgewerkt. Griekenland en Servië strijden om het goud.

Bij het baanwielrennen worden de laatste onderdelen bij de dames omnium, keirin heren en dames sprint afgewerkt waarna ook daar de laatste medailles worden uitgereikt. Wellicht is daar ook nog Nederlands succes mogelijk, want er doen meerdere baanwielrenners uit ons land mee aan deze onderdelen.

Op de atletiekbaan ruim baan voor de marathon als de heren daar voor goud, zilver en brons gaan lopen. Bij het handbal geen goud voor Noorwegen. Zij strijden zondag tegen Zweden om het brons. De finale gaat daar tussen de Russische groep en Frankrijk, dat Oranje in de kwartfinale uitschakelde. De volleybaldames spelen ook om de medailles, maar daarna is de koek op bij de deze Olympische Zomerspelen Tokyo 2021.

Medaillespiegel

Na een zeer succesvolle vrijdag waarop Nederland goud haalde bij het baanwielrennen (Harrie Lavreysen), de hockeydames ook olympisch kampioen werden. Een zilveren plak behaald werd door Jeffrey Hoogland (baanwielrennen). Brons was er voor Sifan Hassan (1500 meter) en Nouchka Fontijn (boksen). Hierdoor staat TeamNL nu op 31 medailles (9 goud, 10 keer zilver en twaalf keer brons). Daarmee is Oranje momenteel als negende gerangschikt op de medaillespiegel opgemaakt na 2 van 339 onderdelen waarop medailles worden uitgereikt.

Het Nederlands team behaalde tot nu toe negen gouden plakken, tien zilveren medailles en twaalf keer brons. China leidt nog altijd dat klassement met 78 medailles (35x goud, 26x zilveren en 17x brons). De Verenigde Staten staan als tweede met 31 goud, 35 keer zilver en 28 maal brons. Daarmee staat de VS ruim voor gastland Japan die in totaal 46 medailles behaalde.

Volg TeamNL en de Olympische Spelen vanaf de eerste rij via de nieuwsberichten op Sporttribune.nl! En volg dus ook de medailleoogst in Tokyo, die nu al groter dan ooit is!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie