Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympisch voetbaltoernooi: Zambia – Nederland

Olympisch voetbaltoernooi: Zambia – Nederland

Na het behalen van de halve finales op het WK 2019 wisten de Oranje Leeuwinnen het zeker: ze mogen meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo! Het duurde – zoals voor iedereen – een jaartje langer, maar morgen starten de dames dan toch echt aan hun olympische droom. Weliswaar zonder de geblesseerde Sherida Spitse, maar met zicht op een medaille. Woensdag starten de dames met de wedstrijd Zambia – Nederland. 

Poulewedstrijden

De Nederlandse voetbaldames spelen in de poulefase tegen achtereenvolgens Zambia, Brazilië en China. Drie landen die Nederland normaal gesproken zou moeten kunnen hebben, maar de Olympische Spelen blijven natuurlijk speciaal. Een eerste of tweede plaats zorgt voor plaatsing voor de knock-outfase. Mocht Oranje als derde eindigen, dan is er nog een reële kans om door te gaan. De beste twee landen die als derde eindigen gaan alsnog door. Er wordt gespeeld in drie poultjes van vier landen.

Kansen bij Zambia – Nederland

Oranje kan al een flinke stap zetten richting die volgende ronde door woensdag Zambia te verslaan. Als de Leeuwinnen weten te winnen, dan zijn de eerste drie punten binnen. Met een dergelijk klein toernooi format is een derde plaats eigenlijk al wel zeker. Maar bondscoach Serina Wiegman wil uiteraard meer: “We gaan voor het hoogst haalbare. De Spelen zijn geslaagd als we alles eruit hebben gehaald wat erin zat. En tijdens het toernooi zal duidelijk worden wat dat is.

“Alles aan doen om ver te komen” 

“Het is nu zaak om ervoor te zorgen dat alles top is en dat de uitvoering goed is. En natuurlijk zijn we niet blij als we eruit gaan in de kwartfinales, maar als we er wel alles aan gedaan hebben, kunnen we onszelf in de spiegel aankijken.”

Zambia – Nederland: “Meteen aan de bak”

Over Zambia is Wiegman kort: “Mensen denken dat wij wel even alles zullen winnen en de finale halen, maar zo gemakkelijk is het niet. China is een gevaarlijke ploeg, met veel discipline. Brazilië heeft kwaliteit en Zambia is onberekenbaar. We moeten meteen aan de bak woensdag.”

Volg al het voetbalnieuws rondom het olympische optreden van de Oranje Leeuwinnen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie