Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympische Spelen update: welke Nederlanders komen er woensdag in actie?

Olympische Spelen update: welke Nederlanders komen er woensdag in actie?

Na de gouden medailles van Sifan Hassan (5000 meter vrouwen) en de teamsprint baanwielrennen voor heren is de olympische koorts flink opgelopen in Nederland. Sporttribune geeft je hieronder een Olympische Spelen update en somt op welke Nederlanders er op woensdag in actie komen. Zo weet je precies voor wie je de wekker moet zetten of waar je morgen de televisie voor aan kan zetten.

Olympische update: welke Nederlanders sporten er woensdag in Tokyo?

De eerste landgenoot die woensdag in Tokyo op jacht gaat naar goud is openwater zwemster Sharon van Rouwendaal. In de vroege Japanse ochtend (en 23:30 uur Nederlandse tijd) begint zij aan haar Olympische avontuur. Een uurtje later start Anne van Dam bij het dames golftoernooi.

De zevenkampsters Emma Oosterwegel, Nadine Broersen en Anouk Vetter starten om 02:35 uur aan hun eerste (van zeven) onderdelen tijdens deze Olympische Zomerspelen. Na de 100 meter horden, volgen op dezelfde dag ook nog het hoogspringen, het kogelstoten en de 200 meter sprint).

Het hoogtepunt van deze olympische nacht kan de finale 400 meter horden worden. Femke Bol loopt daarin om 04:30 uur en is ̩̩n van de kandidaten voor goud! Sifan Hassan Рwinnaar van goud op de 5000 meter Рloopt haar halve finale op de 1500 meter en Lieke Klaver komt samen met Lisanne de Witte uit op de halve eindstrijd van de 400 meter.

Celine van Duijn gaat om 08:00 uur springen vanaf de schoonspringtoren in Tokyo. Zij springt in Tokyo de kwalificaties voor de finale van schoonspringen.

Ook het springen bij de hippische sport kent woensdag haar finaledag. Met Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager kent deze finale twee Nederlandse finalisten.

Hockey, baanwielrennen en handbal

De Nederlandse hockeydames spelen om 03:30 uur tegen Groot-Brittannië. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de olympische hockey finale. In de andere halve finale strijden Argentinië en India om een finaleplaats op deze Olympische Zomerspelen 2021. De verliezers spelen vrijdag om het brons. De winnaars beginnen op diezelfde dag om 12:00 uur aan de wedstrijd om goud.

Ook de zusjes Noortje en Bregje de Brouwer komen woensdag uit in hun finale. De tweeling uit Goirle plaatste zich dankzij een prima technische oefening als negende voor de eindstrijd bij het synchroonzwemmen. Aan de finale van woensdag doen twaalf duo’s mee.

Het baanwielrennen gaat ook verder met de individuele sprint voor mannen met daarin Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland namens TeamNL. Bij de vrouwen worden eerste ronde keirin verreden. Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen komen daarin in actie.

Ook een mooi evenement om naar uit te kijken wordt de kwartfinale handbal voor dames. Nederland speelt daarin woensdagmiddag om 13:45 uur tegen Frankrijk. En de laatste landgenoot die woensdag 4 augustus in Tokyo in actie komt is Enzo Kuworge. Hij doet mee aan het onderdeel gewichtheffen en komt uit de klasse boven de 109 kilogram.

Olympische update: welke finales staat er woensdag gepland?

Naast de reeds genoemde finales waaraan Nederlanders meedoen, wordt er woensdag in nog meer sporten op de medailles gestreden. Zo strijden de skateboarders in het park voor de medailles en wordt er gebokst in de herenklasse onder de 81 kilo. Ook het worsteltoernooi kent meerdere finales, evenals de atletiek. In het olympische atletiekstadion worden onder meer finale steeplechase dames en het kogelslingeren voor heren afgewerkt.

Medaillespiegel

Tot de slot van deze Olympische Spelen update de medaillespiegel. Na de medailles op dinsdag (brons voor zeilsters Bekkering/Duetz en goud voor de baanwielrenners) staat TeamNL op 20 medailles. Daarmee is Oranje momenteel negende op de medaillespiegel na 225 van 339 onderdelen. Nederland behaalde tot nu toe zes gouden plakken, zeven zilveren en zeven bronzen medailles. China leidt dat klassement met 69 medailles (32x goud, 21x zilveren en 16x brons).

Volg TeamNL en de Olympische Spelen vanaf de eerste rij via de nieuwsberichten op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie