Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympische Winterspelen 2022: hoeveel medailles scoort Nederland?

Olympische Winterspelen 2022: hoeveel medailles scoort Nederland?

Op vrijdag 4 februari is de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing. Om 15:00 uur wordt de Olympische vlam in het Olympisch stadion ontstoken en begint de jacht op gouden, zilveren en bronzen plakken. Nederland doet het traditioneel altijd goed voor het langebaan schaatsen, maar heeft ook ijzers in het vuur bij het shorttrack en skeleton. Sporttribune.nl blikt vooruit op de 24e Olympische Winterspelen.

Feiten en cijfers Olympische Spelen 2022

Onder het motto ‘Together for a Shared future’ doen er tussen vrijdag 4 februari en zondag 20 februari 2877 atleten uit 91 verschillende landen een gooi naar eeuwige roem en Olympisch goud.

Er zijn in totaal 109 wedstrijden waarin medailles worden uitgereikt. Deze zijn verdeeld over de zeven Olympische wintersporten. Biathlon, Curling, IJshockey, Rodelen, Schaatsen (kunstschaatsen, langebaan schaatsen, shorttrack), Skiën (Alpineskiën, freestyle skiën, langlaufen, Noordse combinatie, schansspringen en snowboarden), en de sleesporten bobsleeën en skeleton).

Nederlandse kanshebbers

Bij het langebaan schaatsen maken we het meeste kans op goud. Zowel de mannen als vrouwen hebben meerdere ijzers in het vuur. Zo wordt er veel verwacht van Patrick Roest (5.000 meter en 10 km), Femke Kok (500 meter), Jorrit Bergsma (10 km en mass start) en Antoinette de Jong (3000 en 5000 meter). Ook Jutta Leerdam (500 en 1000 meter), Kjeld Nuis (1500 meter), Sven Kramer (5000 meter) en de ploegenachtervolgingsploegen bij de mannen en vrouwen gaan voor goud.

Bij het shorttrack liggen er ook legio medaillekansen. De grootste kans op een Olympische titel heeft Suzanne Schulting. In de voorspellingen wordt Schulting maar liefst 2 gouden en een zilveren medaille toegedicht.

Kimberley Bos is bij het skeleton een serieuze medaillekandidaat nadat de Nederlandse in de wereldbeker indruk maakte door in elke run steeds bij de beste te eindigen en zelfs meerdere wereldbekerwedstrijden op haar naam te schrijven.

Ook bobber Ivo de Bruin, monobobber Karlien Sleper, alpineskiër Adriana Jelinkova komen in actie. Net als snowboarders Melissa Peperkamp, Glenn de Blois en Niek van der Velden in Beijing meedoen. Al deze Nederlandse sporters zijn geen directe kandidaat voor een medaille.

Wanneer zijn de Olympische Winterspelen 2022 Beijing

De Olympische Winterspelen 2022 Beijing beginnen op vrijdag 4 februari met de openingsceremonie. Kunstrijdster Lindsay van Zundert (nu nog zestien jaar) en Kjeld Nuis (32) voeren op 4 februari de Nederlandse delegatie van sporters en begeleiders aan.

Op zaterdag 5 februari worden de eerste medailles uitgereikt. Onder meer ook bij de 3000 meter schaatsen voor vrouwen. Voor Nederland komen dan Irene Schouten, Carlijn Achtereekte en Antoinette de Jong in actie in de Skating Oval.

De sluitingsceremonie vindt op zondag 20 februari plaats in het Nationaal Stadion van Peking. Bij zowel de opening- als de sluitingsceremonie zal de Chinese president Xi Jinping aanwezig zijn.

Deze Winterspelen gelden ook als afscheid voor twee Nederlandse schaatslegendes: Sven Kramer en Ireen Wust.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie