Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympische Zomerspelen Tokyo: medaillekansen voor Nederland

Olympische Zomerspelen Tokyo: medaillekansen voor Nederland

Er wordt elke dag door Nederlanders gestreden om eeuwige roem, olympisch goud en eremetaal. Via Sporttribune.nl kan je dagelijks volgen welke landgenoten in actie komen én kansrijk zijn voor een olympische titel. Op welke onderdelen op de Olympische Zomerspelen Tokyo 2021 worden er prestaties verwacht als er donderdag en vrijdag weer wordt gesport? En waar liggen de belangrijkste medaillekansen voor Nederland momenteel? 

Olympische Zomerspelen Tokyo:  Atletiek

Tijdens de atletiekonderdelen die tot nu toe werden afgewerkt wist de Oranje equipe al twee medailles te pakken: de gouden plak voor Sifan Hassan op de 5000 meter voor vrouwen en de prachtige bronzen medaille voor de pas 21-jarige Femke Bol op de 400 meter horden. In de komende dagen gaat Hassan opnieuw jagen op eremetaal. Donderdag komen er op zes atletiekonderdelen Nederlanders in actie. Vrijdag loopt Hassan de finale van de 1500 meter. Hassan is samen met de Keniaanse Faith Chepngetich Kipyegon topfavoriet voor goud. Outsiders zijn Chebet, Debues Stafford en McGee.

Olympische Zomerspelen: Baanwielrennen

Op de wielerbaan komen op het onderdeel sprint voor mannen donderdag Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland in actie. Beide renners plaatsten zich als nummer één en twee voor de zestiende finales. Ook die werden door beide Nederlanders simpel gewonnen waardoor ze de kwartfinales mogen rijden. Op de derde dag (vrijdag) zal de finale verreden worden.

Olympische Spelen: Open water zwemmen (mannen)

Na de zilveren medaille van Sharon van Rouwendaal bij de dames gaat Ferry Weertman in de nacht van woensdag op donderdag proberen om zijn olympische titel uit Rio te prolongeren. Weertman is niet de topfavoriet als hij straks start in Tokyo. Maar hij behoort wel tot de kanshebbers om te verrassen op dit onderdeel. Het water in Tokyo is bijna dertig graden en dat gegeven is niet in het voordeel van de Nederlander.

Olympische Zomerspelen Tokyo: vrouwen hockey

Vrijdagmiddag om 12:00 uur spelen de Nederlandse hockeydames in de finale van het olympische hockeytoernooi voor goud. De dames bereikten die eindstrijd door een ‘simpele’ 5-1 zege op Groot-Brittannië; die daarmee onttroond werd als olympisch kampioen. Nederland is van begin af aan topfavoriet en maakt die status nog steeds waar. Alleen het verrassende India kan de Nederlandse dames nog van een olympische titel afhouden. Ze zullen dan Oranje moeten kloppen in de olympische finale.

Medaillespiegel

Tot de slot van deze Olympische Zomerspelen Tokyo update de actuele medaillespiegel. Na de medailles van woensdag met brons voor Bol en zilver voor Van Rouwendaal staat TeamNL nu op 22 medailles. Daarmee is Oranje momenteel als tiende gerangschikt op de medaillespiegel na 232 van 339 onderdelen.

Het Nederlands team behaalde tot nu toe zes gouden plakken, acht zilveren medailles en eveneens acht keer brons. China leidt nog altijd dat klassement met 69 medailles (32x goud, 21x zilveren en 16x brons). De Verenigde Staten staan als tweede in de lijst, ruim voor gastland Japan.

Volg TeamNL en de Olympische Spelen vanaf de eerste rij via de nieuwsberichten op Sporttribune.nl! En volg dus ook de medailleoogst in Tokyo, die nu al legendarisch is!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie