Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympische Spelen: Geen Sherida Spitse bij Oranje Leeuwinnen

Olympische Spelen: Geen Sherida Spitse bij Oranje Leeuwinnen

Vlak voor de start van het olympisch voetbaltoernooi is Sherida Spitse geblesseerd geraakt. De Oranje Leeuwin liep een knieblessure op, waardoor haar olympische droom daags voor de start van het toernooi uiteen is gespat. De speelster liet via social media weten dat ze enorm baalt en voorlopig nog wel even bij zou moeten komen van deze dreun. 

Sherida Spitse: “Grote droom spat uiteen”

Het Nederlands dameselftal start woensdag haar olympische voetbaltoernooi met de wedstrijd tegen Zambia. Komende week volgen dan ook nog de poulewedstrijden tegen Brazilië en China. Doel van de dames is het behalen van een medaille. Oranje behoort samen met topfavoriet Amerika tot de kanshebbers op een finaleplaats in Tokyo. “En opeens spat die grote droom uiteen. Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet”, aldus Spitse.

Afscheid Wiegman zonder Sherida Spitse

Het toernooi is tegelijkertijd ook het laatste optreden voor Sarina Wiegman als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Wiegman moet het daarin dus stellen zonder Sherida Spitse. Wiegman heeft Joëlle Smits van VfL Wolfsburg aangewezen als vervanger van Spitse. Smits stond op de standby-lijst en trainde al mee met het elftal.

Olympische Spelen Tokyo

Woensdag 21 juli start Oranje de Olympische Spelen met een wedstrijd tegen Zambia. Het duel begint om 13:00 uur (Nederlandse tijd). Volg al het Olympische voetbalnieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie