Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Schaatsen


In Nederland is schaatsen een belangrijke sport en wordt door vele Nederlanders op de voet gevolgd. Een goede schaatswedstrijd trekt in Nederland dan ook al gauw rond de één miljoen kijkers. Als we kijken naar populariteit van schaatsen kunnen we stellen dat de schaatssport na voetbal en Formule 1 tot de meest populaire sporten van Nederland behoort. Opmerkelijk is dat schaatsen immens populair blijft en zelfs steeds meer jongvolwassenen de schaatssport gaan volgen. Schaatsen is dus anno nu nog altijd populair en dat is voor Sporttribune alle reden om de schaatssport nauwgezet te volgen en verslag te brengen!

Schaatsen een Nederlandse traditie

Schaatsen is daarbij onder vele Nederlanders een echte traditie. Naast de populariteit onder Nederlanders voor het professionele schaatsen als sport is schaatsen ook een enorm geliefde bezigheid en wordt dit ‘wanneer de kans zich voortdoet’ veelvuldig als hobby beoefenen. Dit gebeurt zowel op de professionele ijsbaan op kunstijs, maar uiteraard ook op natuurijs wanneer er in de winter een dikke ijslaag ligt waarop men met de ijzers kan gaan schaatsen. Wanneer het ijs dik genoeg is voor de ijzers raakt vaak het hele land in de greep van het schaatsen. In Nederland kennen we veel Olympische kampioenen en wereldkampioenen onder het schaatsen en blinken we met schaatsen als Nederland vaak uit op de grotere toernooien. De bekendste schaatser in Nederland is momenteel Sven Kramer. Schaatser Sven Kramer is tot dusver goed voor het winnen van negen Europese kampioenschappen. Een wereldprestatie dat weinig schaatsers hem kunnen evenaren.

Sporttribune bovenop het schaatsnieuws

Dat schaatsen in Nederland belangrijk is en echt meetelt als sport mag duidelijk zijn. Sporttribune.nl laat dan ook geen schaatsbericht onbetwist en zit bovenop het Nederlandse en wereldwijde schaatsnieuws. Je vindt op Sporttribune dus altijd actuele berichtgeving over schaatsen en bent daardoor up-to-date over de laatste stand van zaken over schaatsen! Ook bieden wij op deze schaatspagina een actueel overzicht met (live) uitslagen van schaatswedstrijden. Daarbij heb je ook een pagina waarop verschillende wedtips voor schaatsen zijn uiteengezet, welke bij betrouwbare Nederlandse bookmakers met officiële licentie kunnen worden geplaatst. Mocht je dus in een ‘Lucky bui’ zijn en een voorspelling op schaatsen willen plaatsen, kan je op deze specifieke pagina terecht.

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie