Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Olympisch kwalificatietoernooi schaatsen

Olympisch kwalificatietoernooi schaatsen

Van 26 tot en met 30 december 2021 wordt in ijstempel Thialf Heerenveen het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor mannen en vrouwen geschaatst. Nederland mag op elke afstand drie schaatsers naar de Winterspelen in Peking sturen, maar aangezien ons land veel meer goede schaatsers heeft moet er dus een kwalificatie verreden worden. Wie pakken de Olympische startbewijzen? Sporttribune blikt vooruit!

Wat is de inzet bij het Olympisch kwalificatietoernooi?

Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi zullen de langebaanschaatsers uitmaken welke achttien rijders TeamNL gaan vertegenwoordigen tijdens de Spelen in China. Omdat dit toernooi meer winnaars dan verliezers kent, zal de druk enorm hoog zijn bij alle rijders die start gaan. Na vijf dagen strijd weten we welke schaatsers mogen meedingen voor eeuwige roem op hun afstand(en). En weten we wie noodgedwongen thuis moeten blijven en als topschaatser de Winterspelen toch vanaf de bank moeten gaan volgen.

Wie schaatsen het Olympisch kwalificatietoernooi?

Het Olympisch Kwalificatietoernooi is bij veel Nederlandse schaatsers al maandenlang rood omcirkeld in de agenda. We beginnen bij de dames die je tijdens dit OKT in de gaten moet houden.

OKT Dames

Irene Schouten

Irene Schouten was op de langste afstanden onoverwinnelijk in de World Cups en wil zich graag plaatsen voor de 3000 meter en 5000 meter. Schouten zal daarnaast ook een gooi doen na een startplek op de mass start en ploegenachtervolging.

Antoinette de Jong, Femke Kok en Jutta Leerdam

Antoinette de Jong heeft goede papieren om meerdere olympische tickets binnen te halen en in Beijing voor de medailles te strijden. Op de korte sprintafstanden zijn Femke Kok en Jutta Leerdam de voornaamste kandidaten om namens TeamNL te starten op de Olympische Winterspelen 2022.

OKT Mannen

Patrick Roest

Bij de mannen kunnen we ook enkele rijders verwachten die op meerdere afstanden gaan proberen te scoren. Patrick Roest gaat proberen om zich voor drie individuele afstanden te plaatsen: de 1.500 meter, de 5.000 meter en de 10.000 meter.

Kjeld Nuis

Op de schaatsmijl zal hij tegenstand krijgen van Kjeld Nuis, die in Pyeongchang twee keer goud wist te veroveren. Ook Krol wil zich in de strijd mengen en zich revancheren voor het missen van de Spelen in 2018.

De 1000 meter bij de mannen wordt een echte selectie battle. Met Krol, Nuis, Kai Verbij én Hein Otterspeer heeft Nederland vier sterke ijzers in het vuur. Die bovendien allen kans maken op een olympische titel.

Ireen Wust en Sven Kramer

Tot slot twee schaatslegendes: Ireen Wust en Sven Kramer. Voor Ireen Wüst is de kans op een vijfde olympisch deelname groot. voor Sven Kramer lijkt de opgave een stuk lastiger. Zijn beide kanjers op tijd in vorm zijn om nog één keer te kunnen schitteren op de Olympische Spelen?

Wanneer is het Olympische kwalificatietoernooi schaatsen?

Het Olympisch kwalificatietoernooi schaatsen voor de Winterspelen in Peking worden van 26 tot en met 30 december verreden in Thialf, Heerenveen. Volg al het schaatsnieuws, de diverse uitslagen op de afstanden en de toekomstige Olympische helden via Sporttribune.nl. Het online stoeltje waar je coronaproof al het sportnieuws kunt volgen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie