Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Van Velde gediskwalificeerd op WK sprint

Van Velde gediskwalificeerd op WK sprint

Gerard van Velde heeft een slecht wereldkampioenschap sprint achter de rug. Voor de Nederlander is het toernooi in het Noorse Hamar ook al na drie afstanden gedaan. De vijftiende deelname van Van Velde eindigde op de 500 meter, waarin hij gediskwalificeerd werd door de wedstrijdleiding.

Na een matige eerste dag had de sprinter nog zicht op een top tien notering. Daarvoor moest hij wel een goede 500 meter schaatsen. De opening was goed, maar daarna begon Van Velde te knoeien. In de buitenbocht kon hij al geen snelheid maken en in de binnenbocht ging hij zelfs bijna onderuit. Met veel moeite bleef hij op de been maar kwam wel volledig in de buitenbaan uit. Daardoor werd de Zuid-Koreaan Choi naar de kussens gedrukt en dus gehinderd.

Choi besloot om geen protest aan te tekenen om opnieuw te rijden, maar de wedstrijdleiding besloot na het zien van de beelden om Van Velde wel te diskwalificeren. Nederland moet dus nu verder met drie schaatsers, waarvan Beorn Nijenhuis en Erben Wennemars in de top van het klassement staan. Dit is belangrijk voor de plaatsen van volgend jaar. Nederland heeft automatisch twee startplaatsen en iedere schaatser die in de top zestien rijdt levert een extra ticket op. Er is wel een maximum aantal deelnemers per land van vier.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie