Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wie kan Ronnie O’ Sullivan stoppen op de Snooker British Open 2022?

Wie kan Ronnie O’ Sullivan stoppen op de Snooker British Open 2022?

Deze week is in Milton Keynes de grote vraag: Wie kan Ronnie O’ Sullivan stoppen tijdens de Snooker British Open 2022? Sporttribune.nl blikt vooruit op dit internationaal zeer hoog aangeschreven snooker toernooi. Maakt de Engelsman zijn favorietenrol waar of zit er een verrassing aan te komen?

Statistieken British Open

De winnaar van de British Open snooker 2022 wint ruim 100.00 pond. Een flink bedrag. Maar het toernooi was niet altijd zo goed gestoffeerd. Toen in voorjaar van 1985 de eerste editie plaatsvond, moesten veel spelers het doen met een reiskostenvergoeding.

Dit zorgde er mede voor dat vanaf het seizoen 2004 – 2005 het toernooi niet meer gehouden werd. In 2021 kwam het plots terug op de kalender en dit als gesponsord event. De editie van 2022 wordt daarom ook flink gesponsord door hoofdsponsor Cazoo. Het toernooi draagt dan ook officieel de naam Cazoo British Open 2022.

O’ Sullivan lang onzeker voor British Open 2022

Er was lange tijd geen sprake van deelname door Ronnie O’ Sullivan op dit World Snooker Tour toernooi. De levende snookerlegende kampte met een armblessure en dacht aanvankelijk pas volgende week weer te kunnen spelen. “Ik heb al een jaar last van een tenniselleboog, maar de afgelopen maanden is het erger geworden. Vooral na het ongelooflijk zware WK werd de pijn erger. Daarom heb ik een rustpauze ingelast.

Thuiswedstrijd

De topfavoriet voor dit toernooi in Milton Keynes vervolgt: “Ik zou eerst pas tijdens de Hong Kong Masters terug in competitie komen, maar ik ben blij dat ik er tijdens de British Open weer bij kan zijn. Het is een thuiswedstrijd, dus ik ben uitgerust én gemotiveerd voor de British Open!”

Wanneer is de British Open 2022

De British Open snooker begint op maandag 25 september en zal duren tot en met zondag 2 oktober. Alle partijen zijn live te volgen via de livestreams en op Eurosport. Volg alle verrichtingen van de wereldtoppers aan de snookertafel vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van dit prestigieuze snookertoernooi!

Snooker en alle andere sporten volg je door dagelijks een kijkje te nemen op je eigen virtuele sportstadion en plaats te nemen op je persoonlijke stoeltje dat klaarstaat op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie