Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Snooker toppers aan tafel in de Northern Ireland Open 2022

Snooker toppers aan tafel in de Northern Ireland Open 2022

Deze week staan de beste snookerspelers ter wereld aan de tafel van de Northern Ireland Open 2022. Wie pot de winnende bal in Belfast? Gaat Ronnie O’ Sullivan eindelijk zijn eerste zege pakken in de Noord-Ierse hoofdstad? Sporttribune.nl blikt vooruit.

Historie Northern Ireland Open 2022

Voor deze 2022 editie zijn er al enkele interessante meetings geweest aan de snookertafel in Belfast. In 2016 werd de eerste uitgave van de Northern Ireland Open gehouden. Winnaar werd toen Mark King (Engeland). Hij versloeg Barry Hawkins in de finale met 9-8. In 2017 pakte Mark Williams de titel door Yan Bingtao met 9-8 van tafel te vegen.

In 2018 stond Judd Trump op bij dit toernooi. Hij versloeg O’ Sullivan in de finale van de editie in dat jaar en zou dat kunstje in 2019 en 2020 overdoen. Alle drie de keer was O’ Sullivan het haasje: 9-7, 9-7 en 9-7. Vorig jaar won Mark Allen dit Noord-Ierse snookerfeestje door met 9-8 van John Higgins te winnen.

Titelverdediger Mark Allen al in actie op openingsdag

De Northern Ireland Open 2022 begon op maandag 17 oktober en kende direct een aantal partijen met toppers aan de tafel. Zo kwam Higgins al in actie in de ochtendsessie en legde titelverdediger Mark Allen in de middag aan voor zijn openingspartij. Het kwam met de schrik vrij en won met 4-1 van Chang Bingyu: “Ik was nerveus, ik voelde me de hele dag goed en ik voelde me erg nerveus om de een of andere reden”, vertelde Allen na afloop aan Eurosport. “Sinds vorig jaar, toen ik won, heb ik geen voet meer in deze arena gezet. Ik was gewoon gespannen, en ik miste een paar ballen die ik niet had mogen missen, maar daarna speelde ik een aantal goede frames.”

Ook topfavoriet Neil Robertson door

Ook Neil Robertson, door velen gezien als topfavoriet samen met O’ Sullivan, is door de eerste ronde heen. De Australische snookerspeler won met 4-2 van Fan Zhengyi. “Ik heb het de afgelopen jaren niet zo goed gedaan in dit toernooi, dus het zou leuk zijn om een ​​goede run te hebben en de laatste fasen te bereiken”, vertelde Robertson aan Eurosport. “Ik wil gewoon toernooien spelen, grote doorbraken maken en ervan genieten. Je moet als speler elk seizoen proberen te verbeteren en te spelen zodat je van het spel geniet. Als je begint te stressen, dan zit je in de problemen. Ik ben blij dat ik ronde 1 overleefd heb. Nu op naar meer.”

Wanneer is de Northern Ireland Open 2022

De 2022 Northern Ireland Open snooker zal plaatsvinden van maandag 17 oktober tot en met zondag 23 oktober 2022 in de Waterfront Hall in Belfast, Noord-Ierland. Wie stoot de winnende bal aan de snookertafel en wint de hoofdprijs in de Ierse hoofdstad? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie