Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Snooker: Wie pakt The Masters 2022 titel?

Snooker: Wie pakt The Masters 2022 titel?

In Alexandra Palace (Londen) wordt deze hele week gestreden om de The Masters 2022 titel. Oude bekende als Ronnie O’ Sullivan en John Higgins doen een gooi naar de eindwinst. Maar ook namen die nog niet zo lang meedraaien. Denk aan Judd Trump en Mark Selby. Sporttribune.nl zoomt dieper in op The snooker Masters 2022. 

Format The Masters 2022

Het formaat is sinds 1984 grotendeels ongewijzigd gebleven en bij het toernooi zijn over het algemeen de 16 beste spelers op de wereldranglijst betrokken.

De verdedigende Masters-kampioen (Yan Bingtao in dit geval) is geplaatst op 1 terwijl de huidige wereldkampioen op plaats 2 is geplaatst (ervan uitgaande dat het een andere speler is). De resterende plaatsen worden vervolgens toegewezen aan de topspelers op de wereldranglijst. Gerangschikt in volgorde van die ranglijst. Aangezien de titelverdediger en de huidige wereldkampioen normaal gesproken in de top 16 staan, bestaat het veld over het algemeen uit de top 16 gerangschikte spelers. Al wordt hier soms van afgeweken. Bij bijzondere prestaties om spelers die niet willen/kunnen meedoen.

Sinds 2016 wordt er op het Masters toernooi gespeeld om de Paul Hunter Trophy, een eerbetoon aan de snookerlegende die in 2006 op de jonge leeftijd van 27 overleed.

Favorieten The Masters 2022

Ronnie O’ Sullivan is voor veel mensen de favoriet, maar ook Judd Trump en Neil Robertson worden veelvuldig genoemd als kandidaat eindwinnaars. Titelverdediger Bingtao ligt al uit het toernooi dus hij kan sowieso zijn titel niet prolongeren.

Mark Selby, John Higgins en Kyren Wilson zijn de andere namen die we veel tegenkomen bij de polls voor eindwinst in The Masters 2022. Het format is echter zo in elkaar gezet dat enkele van deze ‘grote’ namen al ruim voor de finale zullen sneuvelen. Dat maakt het volgen van dit op één na grootste snookertoernooi, na het WK, ter wereld extra spannend.

Ronnie O’Sullivan: “Ik kan nog altijd meedoen om de titel”

Ronnie O’Sullivan won het toernooi tot nu toe al zeven keer en is daarmee recordhouder. “Na dertig jaar snooker ben ik selectiever geworden in mijn doelen. The Masters winnen staat nog altijd hoog op mijn verlanglijstje. Het spel is anders dan in mijn beginjaren, maar ik kan nog altijd meedoen om de titel.”

Innovaties

Volgens hem ligt het vooral aan het spel op de tafel als er niet direct een goed potbare bal klaar ligt: “Er wordt defensief gespeeld, onder meer door de Chinese spelers. En dat is voor een oude rot als ik lastig. Ik hou meer van het aanvallende spel van vroeger, maar ik omarm de innovaties in de sport en ga op mijn eigen wijze vol voor eindwinst op deze Masters 2022.”

Wanneer zijn The Masters 2022

The Masters 2022 worden gespeeld van zondag 9 januari 2022 tot en met zondag 16 januari 2022. Op die laatste dag staat de finale gepland van dit ranking toernooi in Londen. Volg al het snookernieuws via je eigen online stoeltje op Sporttribune.nl! Mis niks van alle actie aan de tafel! Lees ook voorbeschouwingen op alle andere grote snookertoernooien van dit jaar! Ben jij klaar om de winnende bal te potten?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie