Momenteel jij en 111 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: ATP Masters Madrid 2023

Tennis: ATP Masters Madrid 2023

Na een zinderende finale op het ATP München waar Botic van de Zandschulp toernooiwinst door zijn vingers zag glippen verplaatst het tenniscircus zich deze week naar Spanje. Tijdens de ATP Masters Madrid 2023 zullen de wereldtoppers zich gaan mengen voor de eindzege. Wie wint dit ATP 1000 toernooi in de Spaanse hoofdstad? Sporttribune blikt vooruit!

ATP Masters Madrid 2023

Het ATP Madrid 2023 is één van ATP 1000 toernooien op de kalender van dit seizoen. Toernooien met deze status staan qua prijzengeld en deelnemersveld net onder de vier Grand Slam toernooien (Australian Open, Roland Garros, Wmbledon en de US Open).

Het ATP toernooi van Madrid kent dan ook een topdeelnemersveld. Onder meer thuisspeler Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev en Monte-Carlo kampioen Andrey Rublev zullen de baan opgaan. Namens Nederland zal Botic van de Zandschulp de eer hoog moeten houden in dit extreem sterke deelnemersveld. De winnaar ontvangt maar liefst 1,105.265 miljoen euro en 1000 ATP punten.

Geen Djokovic en Nadal: ook Roland Garros in gevaar

Novak Djokovic kan niet meedoen aan het Masters-toernooi in Madrid wegens een blessure. De organisatie van het Spaanse toernooi bracht het nieuws naar buiten, maar om welke blessure het gaat is onbekend.

Gravelseizoen

Djokovic is dit gravelseizoen nog niet in staat geweest indruk te maken, want hij vloog er in de afgelopen twee toernooien al vroegtijdig uit. Het schopt in ieder geval de voorbereiding op de French Open flink in de war. Het Grand Slam-toernooi van Roland Garros in Parijs begint al over vier weken.

Wanneer zijn de ATP Masters Madrid 2023

De ATP Masters Madrid 2023 beginnen op 24 april en duren tot en met 7 mei aanstaande. Er wordt in Madrid zowel door de mannen als de vrouwen gestreden om toernooiwinst. Deze week zullen de kwalificaties het definitieve deelnemersveld bepalen.

Of Botic van de Zandschulp net als in München hoge ogen kan gooien is dus nog even afwachten, maar de Nederlander verkeert in ieder geval in een zeer goede vorm. Vraag dat maar Holger Rune. De Noor (1) had zondag de grootste moeite om onze landgenoot te verslaan, die op twitter vervolgens weinig woorden vuil maakt aan de nederlaag. Maar soms zeggen drie woorden meer dan een heel boek!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie