Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

ATP Masters Monte Carlo

ATP Masters Monte Carlo

De Rolex ATP Masters Monte Carlo, die in 2006 zijn 100-jarig bestaan ​​vierde, is de eerste van drie ATP Masters 1000-toernooien van dit jaar. Het tennistoernooi wordt op gravel gespeel en heeft als bijnaam ‘De Parel van de Middellandse Zee’. Dit is grotendeels vanwege de prachtige locatie, de Monte-Carlo Country Club en de lange traditie van kampioenen. De Spanjaard Rafael Nadal heeft al 11 titels gewonnen in Monte Carlo, waaronder een Open-Era-record van acht opeenvolgende titels tussen 2005 en 2012.

ATP Masters Monte Carlo

Het deelnemersveld van de 115e ATP Monte Carlo is om je vingers bij af te likken: Novak Djokovic (ATP-1), Daniil Medvedev (ATP-2),  Rafael Nadal (ATP-3), Stéfanos Tsitsipas (ATP 5), Alexander Zverev (ATP-6), Andrej Rubrev (ATP-8), Diego Schwartzman (ATP-9) en Matteo Berrettini (ATP-10) geven alle acte de preseance in Monte Carlo.

Prijzengeld

Er wordt gespeeld voor een dikke € 2.460.585 euro aan prijzengeld. In totaal staan er 56 speler op de startlijst in het enkelspel en 28 koppels in het dubbelspel. De winnaar ontvangt €250.000 euro. De verliezend finalist nog altijd € 150.000 euro cash. De winnaar van de halve finale, de nummer drie dus, pakt een slordige € 85.000 euro aan euro’s op dit ATP 1000 toernooi.

En de nummer vier gaat met € 46.000 euro naar huis. Haal je de derde ronde op de ATP Masters Monte Carlo? Dan verdien je daar nog altijd € 29.000 keiharde euro’s. Alle spelers die de tweede ronde halen door in hun openingspartij te winnen, krijgen daar € 19.000 euro voor. Mag je meedoen aan dit elitetoernooi? Dan is dat al goed voor € 12.000 euro op je bankrekening.

Novak Djokovic: “ATP Masters Monte Carlo zonder publiek is totaal anders”

Topfavoriet Djokovic zegt tegenover Tennishead dat hij zin heeft in het toernooi, maar dat de omstandigheden door het ontbreken van fans totaal anders zal zijn dan normaal. Dat komt natuurlijk door de derde coronavirusgolf in Europa. Dat minpuntje heeft echter wel wat ruimte op het terrein vrijgemaakt en Djokovic zegt dat dit de organisatoren juist dat in staat heeft gesteld de trainingsmogelijkheden voor de spelers aanzienlijk te verbeteren. “Het zal zeker anders zijn zonder publiek”, zei Novak Djokovic voorafgaand aan het toernooi tegen Servische verslaggevers. “Het is beter om te trainen omdat er geen fans zijn, er zijn alleen mensen van sponsorbedrijven. Onder normale omstandigheden is het moeilijk om alle spelers een baan te geven om te oefenen.”

Frisse lucht

Djokovic vervolgt: “Nu merk ik dat de meeste spelers één op één trainen zonder dat ze het veld hoeven te delen. Dat is misschien iets positiefs. Je speelt wedstrijden waar je gewoonlijk traint, mensen ontmoet en tijd buiten doorbrengt. Nu hebben we tijd om naar de trainingen van andere spelers te kijken, waarvoor we dankbaar zijn omdat we door alle beperkingen in veilige omstandigheden zijn en het is fijn om wat frisse lucht op te vangen als we op de tennisbaan staan.”

Volg al het tennisnieuws via de nieuwspagina van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie