Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

ATP Masters Rome: Rafael Nadal of Novak Djokovic?

ATP Masters Rome: Rafael Nadal of Novak Djokovic?

Deze week worden in Italië de hoofdprijzen verdeeld in het tenniscircuit. De beste mannen in de wereld strijden op de ATP Masters Rome voor eindwinst op dit zeer hoog aangeschreven tennistoernooi. Novak Djokovic is titelverdediger, terwijl Rafael Nadal recordhouder is als het gaat om eindzeges in Rome. Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor tijdens ATP Italian Open 2021 in Rome? 

Het tennistoernooi van Rome is een jaarlijks terugkerend toernooi dat wordt gespeeld op de gravelbanen van het Foro Italico in de Italiaanse hoofdstad Rome. De officiële naam van het toernooi is Internazionali BNL d’Italia.

Favorieten ATP Masters Rome

De favorieten betreffen alle (!) Top-10 spelers van dit moment, uitgezonderd (uiteraard) Roger Federer die nog altijd niet fit genoeg is om op de tennisbaan te staan. de ATP Masters Rome kan dus rekenen op Djokovic (ATP 1), Daniil Medvedev (ATP 2), Nadal (ATP 3), Dominic Thiem (ATP 4) en Stefanos Tsitsipas (ATP 5).

Maar ook op toppers als Alexander Zverev (ATP 6), Andrey Rublev (ATP 7), Schwartzman (ATP 9) en Matteo Berrettini (ATP 10) tijdens deze ATP Masters Rome 2021.

Outsider: gravelbijter Matteo Berrettini

Voor de Italiaanse thuisspeler Matteo Berrettini is de ATP Masters Rome natuurlijk extra speciaal. De 25-jarige Romein, nummer 9 in de ranglijst en het negende reekshoofd, vindt in zijn openingspartij aan de andere kant van het net de Georgiër Nikoloz Basilashvili, de nummer 30 van de wereldranglijst.

Berrettini speelt erg goed op gravel: hij keerde na een stop van twee maanden terug naar Monte-Carlo. Vanwege een buikprobleem werd hij onmiddellijk uitgeschakeld door de Spanjaard Davidovich-Fokina, waarna hij in Belgrado zijn vierde ATP-titel won en vorige week zijn eerste finale in Madrid in een ATP 1000 haalde, waarin het werd verslagen door Zverev.

Berrettini is gedreven in zijn geboorteland een goed vervolg te geven aan een uitstekend eerste deel van het seizoen. Voor Matteo Berrettini is het de vijfde deelname aan de ATP Masters Rome 1000.

Nadal niet in bloedvorm

Rafael Nadal voelt zich normaal gesproken wel thuis op de gravelbanen. Maar vorige week liet hij in zijn geboorteland Spanje zien dat de topvorm er nog (lang) niet is. Op het ATP Masterstoernooi van Madrid vloog Nadal er al in de kwartfinales uit. Alexander Zverev was te sterk voor de huidige nummer twee van de wereld. “Ik zin op revanche in Rome”, liet hij op zijn social mediakanalen al weten.

Djokovic terug van ‘rustpauze’

Vorige week verraste Djokovic vriend en vijand redelijke plotseling met een afmelding voor het ATP toernooi van Madrid. Djokovic zei in een reactie alleen te hopen volgend jaar weer terug te keren naar de Spaanse hoofdstad, maar een echte reden vertelde hij niet. Wellicht wilde hij een korte rustpauze inlassen om klaar te zijn voor de ATP Masters Rome en Roland Garros, dat eind mei begint.

Speelschema ATP Masters Rome

Het speelschema voor deze editie van de ATP Masters Rome is zo opgesteld dat de toppers pas vanaf de tweede ronde in actie komen. Nadal kan bij winst in de eerste ronden pas in de halve finale stuiten op zijn angstgegner Zverev. De finale staat voor zondag 16 mei op het programma. Het volledige speelschema is te volgen via de website van de ATP Tour.

Volg al het tennisnieuws via Sporttribune.nl en beleef alle toppartijen vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie