Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: ATP Masters Rome 2022

Tennis: ATP Masters Rome 2022

De ATP Masters in Rome is één van weinige ATP 1000 tennistoernooien op de kalender. De Italian Open, zoals het officieel heet, heeft dankzij die hoge status ook een zeer hoog prijzengeldpakket dat maar liefst 6,008.000 dollar bevat . Een slordige 5,7 miljoen euro. Sporttribune blikt vooruit op de ATP Masters Rome 2022.

Historie ATP Masters Roma 2022

De ATP Masters Rome behoort tot de oudste tennistoernooien ter wereld. Al in 1930 pakten spelers voor het eerst hun tennisracket op in een poging dit toernooi te winnen. Toentertijd gebeurde dat nog niet tegen de huidige hoge prijzen, maar voor die tijd waren de beloningen al prima. Mede daardoor weten de toptennissers Rome al sinds de oprichting van dit toernooi te vinden.

Vorig jaar werd het toernooi niet gespeeld vanwege COVID-19. Hierdoor is Novak Djokovic als winnaar van 2020 de titelverdediger als het toernooi op maandag 9 mei van start gaat.

Favorieten

De complete tennistop is aanwezig in de Italiaanse hoofdstad. Ook Djokovic, die ondanks dat hij niet gevaccineerd is, is welkom en verdedigt dus zijn in 2020 behaalde titel. Daarnaast is ook Rafael Nadal van de partij in Rome. De Spanjaard is recordhouder qua eindzeges in Rome. Nadal won de Masterstitel in Rome al tien keer.

Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Andrej Rublev zijn de outsiders voor eindwinst. Botic van de Zandschulp moet de Nederlandse eer hoog houden, maar behoort in eerste instantie niet tot de kanshebbers om dit toernooi te gaan winnen. Sterker nog: bij de aankondiging bleek dat zijn naam goed uitspreken al lastig is.

Djokovic verliest in ATP Masters Madrid

In de aanloop naar het toernooi in Rome speelde Djokovic vorige week in dat andere ATP 1000 toernooi dat in de aanloop naar Roland Garros wordt gespeeld: de Mutua Madrid Open. De Serviër verloor in de halve finale van het supertalent Carlos Alcaraz, maar had daar vrede mee. Djokovic mist immers de toernooien in de Verenigde Staten vanwege zijn niet-vaccin status en was allang blij dat hij zonder dat wedstrijdritme de halve eindstrijd wist te halen. Bovendien zei hij na afloop dat Alvaraz een grote toekomst tegemoet gaat.

Wanneer zijn de ATP Masters Rome 2022?

De ATP Masters Rome 2022 worden van zondag 8 mei tot en met zondag 15 mei gespeeld op het Foro Italico sportcomplex. Volg al het tennisnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl, het online platform voor het meest actuele sportnieuws, tennisvoorbeschouwingen en achtergronden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie