Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: 50ste editie ATP Rotterdam

Tennis: 50ste editie ATP Rotterdam

Van maandag 13 februari tot en met zondag 19 februari wordt in Ahoy Rotterdam het ATP Rotterdam gespeeld. Dit indoor tennistoernooi behoort tot de grootste van Nederland en staat internationaal ook hoog aangeschreven. Sporttribune.nl blikt vooruit op het ATP Rotterdam 2023.

Statistieken ATP Rotterdam

Het ATP Rotterdam toernooi bestaat sinds 1972, maar werd in 1973 niet gehouden. Vanaf 1974 is de huidige hoofdsponsor aan het toernooi gekoppeld. Er wordt gespeeld op hardcourt. In de beginfase maakte het toernooi onderdeel uit van de WCT-Series (World Championship of Tennis), de voorloper van de ATP World Tour. Het toernooi maakt nu deel uit van de ATP-kalender en is ingeschaald in de categorie ATP World Tour 500 series. Daarmee is dit toernooi het sterkste ATP-toernooi dat in Nederland wordt gehouden.

Sterk deelnemersveld 50ste jubileumeditie

Het ATP Rotterdam 2023 kan ook weer rekenen op een sterk deelnemersveld. Zo maakt Daniil Medvedev zijn opwachting in de havenstad. De voormalig nummer één van de wereld staat momenteel twaalfde, maar is op de weg terug naar de Top-10. Ook verliezen finalist Tsitsipas (ATP-3) zal weer acte de preseance geven in Ahoy Rotterdam.

Outsiders voor eindwinst op deze 50ste Rotterdam Open zijn Rune Holger (ATP-9), Jannik Sinner (ATP-17) en titelverdediger Auger Aliassime (ATP-9). Voormalig wereldtopper Alexander Zverev en Andrej Rublev (tegenwoordig beiden buiten de Top-100) zijn de dark horses.

Verliezend finalist 2022 Stefanos Tsitsipas: “Voelt alsof ik hier gisteren nog was”

“Hier begon het ooit voor mij. Het voelde als gisteren om hier weer te zijn. Mijn zevende deelname alweer. Ik ben deze week de nummer 1 bij dit toernooi, dat is toch een behoorlijk goed signaal. Kijk daarbij ook naar al die jonge spelers die opkomen, dat stimuleert mij ook.”

“Naam als winnaar op Ahoy boarding krijgen”

Tsitsipas verloor op de Australian Open de finale van Novak Djokovic en is dus in goeden doen. “Mijn laatste tennisevenement, na de Australian Open, was de Davis Cup en daar zaten 12.500 dolenthousiaste Grieken te kijken. Dat ik voor hen mocht spelen, zie ik echt als een enorm voorrecht. Ik wil als tennisser mijn grenzen opzoeken en ze verleggen. Records verbreken. En deze week kan ik dat doen door mijn naam als eindwinnaar op die boarding in Ahoy te krijgen. Als me dat lukt, ben ik een heel gelukkig man.’’

Wanneer is het ATP Rotterdam 2023

Het ATP tennistoernooi van Rotterdam begint op maandag 13 februari en zal duren tot en met zondag 18 februari als de finale in Ahoy Rotterdam zal worden afgewerkt.

Volg al het nieuws rondom het World Tennis Tournament in Rotterdam, de ATP Tour en Stefanos Tsitsipas vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest over toptennis, voetbal, Formule 1 en alle andere topsportevent in de wereld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie