Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

ATP Tour: Hamburg European Open

ATP Tour: Hamburg European Open

De Hamburg Sports en Entertainment Groep organiseert deze week onder licentie van de Deutsche Tennis Bond het ATP toernooi van Hamburg. De Hamburg European Open werd al in 1892 voor het eerst georganiseerd en groeide in de jaren erna uit tot een hoog gewaardeerd tennistoernooi. Mannen als Roger Federer en Rafael Nadal wisten er recent nog te zegevieren. Wie wordt de winnaar van de ATP Hamburg European Open 2021?

Favorieten Hamburg European Open 2021

Eigenlijk is er voor de editie van dit jaar maar één echte favoriet: Stefanos Tsitsipas. De Griekse nummer vier van de wereldranglijst is de enige Top-10 spelers in het speelschema. Tsitsipas behaalde in 2020 bovendien ook al de finale op dit toernooi en kan dus goed uit de voeten op de gravelbanen van tennispark ‘Am Rothenbaum’.

De Hamburg European Open is een ATP 500 toernooi en ligt daarmee net onder de Grand Slam en Master toernooien op de internationale tenniskalender. Tot 2009 behoorde het toernooi zelfs tot de Masters. Dit zorgde voor grote namen op de erelijst: de Nederlander Tom Okker won in 1970, Ivan Lendl in 1987 en 1989 en Roger Federer won het toernooi zelfs vier keer (2002, 2004, 2005 en 2007). Ook Rafael Nadal wist het toernooi al twee keer op zijn naam te schrijven. Hij was de beste in 2008 en 2015.

Dergelijke grote namen staan er nu niet op de rol. Tsitsipas is de enige echte topper die acte de preseance geeft in Hamburg. Van wie komt de concurrentie dan? Met name uit Spaanse hoek. Zo is de nummer twaalf van de wereld, Pablo Carreno Busta, in de Duitse stad aanwezig en zal ook de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP 38) een gooi doen naar eindwinst.

De Georgier Nikoloz Basilashvili won het toernooi van Hamburg in 2018 en 2019. Hij doet ook dit jaar weer mee en zal ongetwijfeld een derde toernooizege aan zijn totaal willen toevoegen. De Hamburg European Open werd vorig jaar gewonnen door Andrej Rublev. De Rus schittert ditmaal echter door afwezigheid en gaat zijn titel derhalve niet verdedigen.

Speelschema

De dames speelden vorige week al hun WTA toernooi en in de slotdagen van dat toernooi mochten de mannen hun kwalificatiewedstrijden afwerken. De eerste ronde partijen vonden begin deze week plaats en vanaf vandaag komen de grote kanonnen in actie. Tsitsipas opent tegen de Duitser Koepfer, die dus een thuiswedstrijd speelt.

Donderdag en vrijdag worden dan de achtste en kwartfinale gespeeld, waarna in het weekeinde de halve eindstrijd en finale zal worden afgewerkt. De finale van zondag 18 juli zal vooraf worden gegaan door de dubbelspel finale, waaraan onder andere onze landgenoot Matthew Middelkoop deelneemt.

Stefanos Tsitsipas: “Hamburg European Open gebruiken om in vorm te komen”

Stefanos Tsitsipas is ondertussen al volop bezig met die eindstrijd: “Ik ben op Wimbledon al in de eerste ronde uitgeschakeld. Daarom ben ik naar Hamburg gekomen: om mezelf te revancheren van dat slechte optreden. Ik heb goede herinneringen aan dit toernooi en wil dit gebruiken om mijn niveau weer op te krikken. Ik neem geen genoegen met middelmaat. Alleen winst telt voor mij. Tijdens de Hamburg European Open hoop ik weer mijn topvorm te bereiken”, aldus de nummer vier van de ATP wereldranglijst voorafgaand aan zijn eerste partij op dit Duitse tennistoernooi.

Volg al het tennisnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie