Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: Australian Open 2023

Tennis: Australian Open 2023

Australië is het sportland in de maand januari. Naast de opening van het wielerseizoen is Down Under ook de plek waar het professionele tennisseizoen start als er wordt opgeslagen bij de Australian Open 2023. Na twee jaar is ook Novak Djokovic weer welkom bij de Aussies en Djokovic is direct topfavoriet voor eindwinst. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Australian Open!

Historie Australian Open

De geschiedenis van de Australian Open brengt ons terug naar 1905. Ruim honderd jaar geleden werden de eerste ballen al overgeslagen in Melbourne. Nu anno 2023 is de Australian Open één van de vier Grand Slam toernooien en staat daarmee op gelijke hoogte met onder meer Wimbledon en Roland Garros.

Vorig jaar won Rafael Nadal op de hardcourtbanen in Melbourne de finale door Daniil Medvedev te verslaan. Hij volgde daarmee Djokovic op die in 2019, 2020 en 2021 het toernooi heeft gewonnen, maar vorig jaar niet welkom was in Melbourne. Naar verluid zou Djokovic geen corona vaccinatie hebben genomen en niet gevaccineerde mensen waren toen niet welkom in Australië. Nadal profiteerde en won!

Djokovic: “Emotioneel dat ik weer terug ben in Australië”

Van outcast tot held. Het kan soms snel gaan, zeker in de sport. Djokovic maakt dat deze week ook mee als hij als held wordt ontvangen in Australië. En dat raakt hem. “In de afgelopen twee jaar was ik hier niet welkom. Maar het warme onthaal hier maakt alles goed. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik ben daardoor zelf een beetje emotioneel op dit moment, moet ik bekennen.”

Supergemotiveerd

Djokovic vervolgt: “Ik heb er erg naar uitgekeken om terug te keren op deze baan. Hier heb ik de mooiste herinneringen uit mijn carrière en hoop daar komende weken nog meer mooie herinneringen aan toe te voegen. Ik ben in ieder geval supergemotiveerd om er iets moois van te maken.”

Nederlands onderonsje

Op de Australian Open in Melbourne wacht een Nederlands onderonsje. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor spelen in de tweede ronde tegen elkaar, nadat ze vannacht hun beide partijen in de eerste ronde wisten te winnen en zullen op dag 2 van dit Grand Slam toernooien tegen elkaar uitkomen. Het betekent dat er sowieso één landgenoot in de derde ronde zal staan.

Tallon Griekspoor zal met veel vertrouwen het duel tegenmoet gaan. Hij won in Australië vorige week één van voorbereidingstoernooien op deze Australian Open en pakte daarmee zijn allereerste toernooizege in zijn nog jonge tennisloopbaan.

Wanneer is de Australian Open 2023

De Australian Open tennis 2023 wordt van maandag 16 januari tot en met zondag 29 januari gespeeld op de hardcourtbanen gelegen in Melbourne Park.

Volg al het tennisnieuws over de Australian Open en de andere Grand Slam toernooien vanaf de baseline via Sporttribune.nl en mis niks van de tennisactie in 2023!

Wie volgt Nadal op als winnaar?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie