Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Carlos Alcaraz topfavoriet op ATP Rome 2023

Carlos Alcaraz topfavoriet op ATP Rome 2023

Deze week is het ATP Rome 2023 van start gegaan. Dit ATP 1000 Masters toernooi duurt twee weken en dat is voor het eerst. Normaal wordt dit toernooi over een week verspreid, maar in een poging dit toernooi meer aanzien te geven is het speelschema nu over veertien dagen verspreid. Sporttribune.nl blikt vooruit op de finale van het ATP Rome 2023 die op zondag 21 mei zal plaatsvinden.

Favorieten ATP Rome 2023

Bij afwezigheid van Rafael Nadal is zijn landgenoot Carlos Alcaraz de grote favoriet tijdens dit ATP tennistoernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome. Alcaraz won vorige week in eigen land het ATP Masters toernooi van Madrid en steekt dus in bloedvorm.

Ook titelverdediger Novak Djokovic is van de partij. Ook van hem wordt veel verwacht tijdens deze laatste grote test voordat Roland Garros eind mei van start gaat. Andere grote namen in het speelschema zijn Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev en Casper Ruud. Ook onze landgenoot Botic van de Zandschulp doet mee, maar behoort niet direct tot de favorieten voor toernooiwinst.

Carlos Alcaraz: “Het wordt de eerste keer dat ik in Rome meespeel”

Waar Djokovic terugkeert op bekende grond waar hij vorig jaar dus nog zoveel successen vierde, is Carlos Alcaraz een nieuweling op het ATP Masterstoernooi van Rome. De huidige nummer twee van de wereld zal hierdoor automatisch naar de eerste plaats op de wereldranglijst gaan. Hij is immers in de eerste ronde vrijgeloot en krijgt dus al punten voor het beginnen aan zijn tweede ronde partij en dat levert hem de koppositie op. “Ik heb nog nooit in Rome gespeeld, dus ik wil daar heel graag spelen.”

“In Italië tennissen is fantastisch”

Alcaraz zou vorig jaar ook naar Rome komen, maar dat ging toen op het laatste moment niet door vanwege fysieke klachten bij de jonge Spanjaard. “Ik heb vorig jaar gemist, dat was enorm balen. Dus dit is een toernooi waar ik nog heel graag mezelf wil laten zien en testen. Ik weet niet hoe het zal zijn om in Rome te tennissen. Ik ken de sfeer en fans daar nog niet, maar ik ga zeker van dat toernooi genieten. En natuurlijk is het geweldig om weer voor het Italiaanse publiek te spelen, daar heb ik wel ervaring mee en dat was fantastisch”, aldus Alcaraz die uiteraard hoopt op een finaleplaats.

Wanneer is de ATP Rome 2023

Het ATP Rome 2023 is begonnen op dinsdag 8 mei en zal duren tot en met zondag 21 mei als op het Foro Italico tennispark in Rome de finale wordt gespeeld. Wie wordt de opvolger van Novak Djokovic op dit graveltoernooi dat al sinds 1930 wordt georganiseerd?

Volg het ATP Rome 2023, ook wel de Italian Open genoemd, vanaf de eerste rij door dagelijks plaats te nemen op de online Sporttribune en lees hier voorbeschouwingen op alle grote tennis- en sportevenementen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie