Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Davis Cup Finals Tennis 2021: Rusland en Servië topfavorieten

Davis Cup Finals Tennis 2021: Rusland en Servië topfavorieten

De tennistop ligt grotendeels in hun winterslaap, maar enkele toppers stellen hun slaapje nog even uit om te schitteren voor hun land in de Davis Cup Finals 2021. Onder meer Novak Djokovic en Daniil Medvedev melden zich komende twee weken op de hardcourtbanen in Oostenrijk, Italië en Spanje. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Davis Cup Finals Tennis 2021. 

Statistieken Davis Cup Finals 2021

Op 18 januari 2021 maakte ITF bekend dat de finales zouden worden uitgespreid over 11 dagen, van 25 november tot 5 december 2021. Op 12 april 2021 maakte ITF bekend dat Innsbruck, Oostenrijk en Turijn, Italië waren geselecteerd om de finales te organiseren bij titelverdediger Spanje.

In 1900 werd er al voor de Davis Cup getennist. De Verenigde Staten wonnen in dat openingsjaar en zijn met 32 overwinningen ook recordhouder als het gaat om eindzeges in de Davis Cup. Australië komt met 28 overwinningen nog enigszins in de buurt, maar alle andere landen volgen op gepaste afstand. Frankrijk is derde met tien eindzege en dat zijn er exact evenveel als Groot-Brittannië. Zweden is vijfde met 7 overwinningen en Spanje, de winnaar van 2019, staat op zes Davis Cup eindzeges.

Favorieten Davis Cup Finals 2021

Rusland komt niet als land, maar als Russische Tennis Federatie (RTF) in actie. Met Daniil Medvedev (ATP 2) als kopman en Andrej Rublev (ATP 5) in het team van vijf vaardigen zij het sterkste team af. Ook Servië heeft flink wat in de melk te brokkelen, aangezien ATP nummer 1 Novak Djokovic meedoet bij de Servische ploeg.

Spanje behoort niet tot de favorieten. Ze zijn weliswaar titelhouder én gastheer, maar spelen zonder kopman Rafael Nadal en daardoor maken ze een stuk minder kans om weer succesvol te zijn in de Davis Cup. Outsiders zijn: Italië, VS en Groot-Brittannië.

Novak Djokovic: “Hoop dat mijn landgenoten in vorm zijn”

Voor Djokovic is de Davis Cup Finals een afsluiter van een roerig seizoen. Hij won al drie Grand Slam titels, maar kreeg ook de nodige kritiek over zich heen en werd in enkele ATP toernooien al (te) vroeg uitgeschakeld. Komende twee weken draait het echter niet alleen om hem, maar om alle spelers van Servië. Djokovic: “Het is duidelijk dat de Davis Cup een teamcompetitie is. Het hangt niet alleen van mij af. We moeten proberen om minstens één enkelspel te winnen en daarna het dubbelspel. Het is een teamprestatie. Dus ik hoop dat mijn landgenoten in goede vorm en klaar zijn. Ik ben erg gemotiveerd om voor mijn land te spelen. We hopen op het beste voor mij en mijn land.”

Tevreden

Voor aanvang van deze Finals kijkt Djokovic ook alvast terug op tennisjaar 2021: “Ik heb dit seizoen niet veel toernooien gespeeld, maar het is me toch gelukt om het jaar als nummer één van de wereld af te sluiten. Ik ben aan het einde van het seizoen voor de zevende keer in mijn carrière de nummer 1 van de wereld. Dat is een nieuw record, ik heb drie van de vier Grand Slams gewonnen. Wat mij betreft mag je dan gerust spreken over een fenomenaal jaar.”

Wanneer zijn de Davis Cup Finals 2021

De Davis Cup Finals 2021 worden in een poulesysteem gespeeld. In Oostenrijk, Spanje en Italië gaan de achttien deelnemende landen proberen een ticket te veroveren voor de finalewedstrijden in Madrid. De eerste partijen worden op 24 november gespeeld en op Sinterklaasavond zal de finale van de Davis Cup Finals plaatsvinden. Volg vanaf nu dagelijks tot en met de eindstrijd op 5 december al het tennisnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie