Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis ATP 250: European Open 2022

Tennis ATP 250: European Open 2022

In het Belgische Antwerpen wordt deze week gespeeld om eindwinst op de ATP European Open 2022. Wie scoort de game, set en match dit jaar? Onze landgenoot Botic van de Zandschulp is één van de favorieten voor een finaleplaats. Kan de Nederlander die status waarmaken? Maak nader kennis met de European Open 2022 via Sporttribune.nl.

Deelnemers European Open 2022

Het deelnemersveld van de ATP 250 European Open 2022 is niet bijzonder sterk, maar er zijn wel degelijk hele goede tennisspelers aanwezig in het sportpaleis van Antwerpen. Topfavoriet Felix-Auger Aliassime staat momenteel dertiende op de wereldranglijst. Mede favoriet Hubert Hurkacz uit Polen is zelfs de nummer elf van de ATP ranglijst van dit moment.

De Brit Jack Draper mag dan pas de nummer 48 op die wereldranglijst zijn. Hij is bijzonder goed op hardcourt en laat dat nou de ondergrond in Antwerpen zijn. Onze landgenoot Botic van de Zandschulp – als vijfde geplaatst – maakt als nummer 34 op de ATP wereldranglijst ook grote kans om ver te komen in Antwerpen. In de eerste ronde komt hij uit tegen de Zwitser Dominic Stricker (ATP 136). Vlak voor hem komt een andere Nederlander in actie. Tim van Rijthoven bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificaties en komt op het Centre Court in actie tegen de Spanjaard Munar.

Botic van de Zandschulp: “Fijn om keertje met de auto naar een toernooi te gaan”

Botic van de Zandschulp stond dit jaar al op plek 22 op de wereldranglijst. Hij reist dan ook de hele aardbol af om te tennissen en verre reizen zijn daarbij geen uitzondering. Afgelopen weken verbleef hij in Israel (Tel Aviv) en Kazachstan (Astana). “Ik ben hier al een tijdje. Dus ik heb goed kunnen wennen. Het is fijn dat het een keer dicht bij huis is, dat je er ook met de auto heen kan. Dat is fijn.”

Vlammen in Antwerpen

Van de Zandschulp vervolgt: “Dit is soort een thuiswedstrijd voor mij. Na ‘Astana’ heb ik vooral rust genomen, dus ik ben nu helemaal klaar om te vlammen hier in Antwerpen.”

Wanneer is de ATP European Open 2022

Het ATP 250 toernooi European Open 2022 duurt nog de hele week. De finale zal gespeeld worden op zondag 23 oktober in het Sportpaleis van Antwerpen. De finale zal rond 14:00 uur beginnen. Of er een Nederlander in die eindstrijd zal staan moet in de komende dagen blijken, maar dat Van de Zandschulp een kanshebber is: dat is zeker.

Volg al het tennisnieuws over de Nederlandse tennissers, de ATP European Open 2022 in Antwerpen en de andere ATP toernooien vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie