Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Geen Novak Djokovic op Australian Open 2022: wie neemt zijn kroon over?

Geen Novak Djokovic op Australian Open 2022: wie neemt zijn kroon over?

Van maandag 17 januari tot en met zondag 30 januari strijden de beste tennissers ter wereld om de winst in de Australian Open 2022. Zowel de dames als de heren doen een gooi naar de eindzege in het eerste Grand Slam toernooi van 2022. Sporttribune blikt vooruit. Wie wordt de opvolger van Novak Djokovic nu hij niet mag meespelen?

Australian Open 2022

De Australian Open 2022 werd tot nu toe vooral genoemd in verband met Novak Djokovic. De Servische nummer één van de wereld bij de mannen werd na een ware soap rondom zijn persoon vlak voor het begin van het toernooi Australië uitgezet. Hierdoor kan hij zijn in 2021 behaalde titel niet verdedigen.

Bij de dames doen wel alle topspeelsters mee en is de nummer één van de wereld Ashleigh Barty de topfavoriet. De Japanse Naomi Osaka is titelverdediger in het damesenkelspel.

Favorieten Australian Open 2022

De Rus Daniil Medvedev, vorig jaar verliezend finalist, lijkt de beste papieren te hebben om Djokovic op te volgen. Maar ook met Rafael Nadal dient natuurlijk rekening te worden gehouden. Andere kanshebbers zijn Alexander Zverev uit Duitsland en Stefanos Tsitsipas uit Griekenland. Namens Nederland is Tallon Griekspoor de grootste ’troef’. Hij won zijn eerste ronde partij, maar zal veel werk moeten verrichten om echt ver te komen in dit sterk bezette Grand Slam toernooi.

Bij de dames zijn Barty en Osaka de vrouwen die volgens de tennisexperts de meeste kans maken om het enkelspel op hun naam te schrijven. Swiatek en Badosa worden als outsiders genoemd, maar doen dit wel op een figuurlijke straatlengte achterstand. Arantxa Rus is de beste Nederlandse tennisvrouw van dit moment. Rus wordt echter niet genoemd bij de namen dit ver zouden kunnen komen op de Australian Open 2022. Maar wellicht kan ze vriend en vijand verrassen?

Rafael Nadal: “Gezeur over Djokovic zat”

Nadal heeft het in zijn voorbeschouwing vooral over de hectiek rondom het wel dan niet meespelen van zijn eeuwige rivaal Djokovic. “Ik ben dat gezeur over het wel of niet meespelen van Djokovic nu wel een beetje zat. Het moet weer over tennis gaan. We zijn hier met heel veel topspelers en het wordt een fantastisch toernooi, met of zonder hem. Voor mij persoonlijk is dit hopelijk het begin van een goed jaar, want 2020 heeft niet gebracht wat ik ervan verwacht en gehoopt had.”

Ashleigh Barty: “Keihard knokken voor titel”

Barty kende in 2021 een lastig jaar en begint 2022 op een toernooi waar ze ook niet al te beste herinneringen aan heeft. “Ik heb hier nog nooit de finale gehaald. Ik moet alleen maar hopen dat iedereen begrijpt dat ik wel altijd mijn best doe. Het gaat niet altijd precies zoals je wilt. Maar ik ga mijn best doen om van deze editie van de Australian Open ook weer het beste te maken. Ik kan niet meer dan me best doen en ga er keihard voor knokken om dit toernooi om mijn naam te schrijven.”

Wanneer is de Australian Open 2022

Het toernooi begint om maandag 17 januari. De vrouwenfinale wordt op zaterdag 29 januari gespeeld, terwijl de eindstrijd in het herenenkelspel voor zondag 30 januari gepland staat. Volg al het tennisnieuws, de Australian Open 2022 bij de mannen en vrouwen via Sporttribune.nl: het online tribunestoeltje waar je altijd eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie