Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Huta Galung bereikt opnieuw hoofdtoernooi Marseille

Huta Galung bereikt opnieuw hoofdtoernooi Marseille

Jesse Huta Galung heeft voor de tweede keer in zijn carrière het hoofdschema van een ATP-toernooi bereikt. In Marseille herhaalde de 22-jarige Hillegommer het kunststukje van vorig jaar door via het kwalificatietoernooi het hoofdschema te bereiken. In de derde kwalificatieronde was Huta Galung knap te sterk voor Mischa Zverev. De Duitser, die 97ste op de wereldranglijst staat, moest met 6-4 en 6-4 zijn meerdere erkennen in de Nederlander.

Het begin van de eerste set ging gelijk op. Huta Galung liep makkelijker door zijn servicegames heen en kreeg bovendien in de derde game kansen op een vroege break. Die waren echter niet aan hem besteed. Op 3-3 was het wel raak. De Hillegommer brak de Duitser en wist die voorsprong een game later vast te houden. Huta Galung kwam wel in de problemen, maar mede dankzij vier aces kwam hij 5-3 voor. Twee games later was de eerste set binnen.

Ook in de tweede set nam Huta Galung al snel een break voorsprong. In de zesde game kwam er echter ineens zand in de Nederlandse motor. Zverev brak terug en leek direct door te stomen naar een tweede break. De Duitser kreeg op 3-4 volop kansen, maar Huta Galung was net op tijd weer bij de les. De Nederlander pakte uiteindelijk de lange achtste game en liep daarna in volle vaart over Zverev heen.

Huta Galung is de enige Nederlander, die het hoofdtoernooi wist te bereiken. Robin Haase, Peter Wessels en Matwe Middelkoop gingen allen in het kwalificatieschema onderuit. Novak Djokovic en Andy Murray behoren tot de mogelijke tegenstanders voor Huta Galung in de eerste ronde.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie