Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlandse tennistoppers op ATP Mallorca 2022

Nederlandse tennistoppers op ATP Mallorca 2022

In de aanloop naar Wimbledon wordt er op het Spaanse feesteiland Mallorca nog een grastoernooi gespeeld. De Nederlandse toptennissers Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp gaan daar beiden proberen ver te komen en zich op gras in vorm te spelen. Maak kennis met het ATP Mallorca 2022 via Sporttribune.nl.

Historie ATP Mallorca

Het ATP Mallorca is een tennistoernooi voor mannen dat voor het eerst in 2021 op de ATP-kalender staat. Het toernooi zou voor het eerst in 2020 plaatsvinden, maar door de coronapandemie werd het met een jaar uitgesteld.

De huidige nummer één van de ATP ranglijst Daniil Medvedev wist die eerste editie op zijn naam te schrijven. Hij versloeg in de finale de Amerikaan Sam Querrey met 6-4 en 6-2.

Botic van de Zandschulp: “Alles valt op zijn plaats”

De Nederlander Botic van de Zandschulp staat op zijn hoogste ATP positie ooit: ATP-26. Hij speelt normaal niet graag op gras, maar voelt zich daar wel meer en meer op thuis. Op Queens haalde hij de halve finale. “Alles valt ineens een beetje op zijn plek voor mij. Dat geeft heel veel zelfvertrouwen. Ik ga steeds meer in mezelf geloven.”

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor won zijn eerste ronde partij al op de derde speeldag en bereikt daarmee opnieuw een volgende ronde op een ATP toernooi. Hij behoort tot de outsiders voor eindwinst op deze tweede editie van het ATP grastoernooi van Mallorca.

Wanneer is het ATP Mallorca

Het ATP Mallorca 2022 duurt tot en met zondag 26 juni als de finale wordt gespeeld van dit ATP 250 toernooi. Er doen in totaal 28 spelers mee, waarvan er één de opvolger wordt van Medvedev. De Rus speelt ook dit jaar mee en is één van de favorieten voor eindwinst. Naast Medvedev zijn Stefanos Tsitsipas en Botic van de Zandschulp favoriet om de eindzege te pakken.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie