Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune

Rafael Nadal naar vierde ronde door winst op Cameron Norrie

Op de Australian Open wordt weer volop tennis gespeeld. In de derde ronde waar Rafael Nadal het opnam tegen Cameron Norrie, werd door laatst genoemde een pittige nederlaag geleden.

Norrie strijdbaar, maar Nadal te te sterk

Voor de tweede keer in de laatste drie grand slams was Norrie aanwezig. De tennisser is hiermee de enige Britse vertegenwoordiger in de laatste 32 van de hoofdtrekkingen. Hij stond voor een formidabele taak om het op te nemen tegen tennislegende Nadal. Norrie liet zich niet kennen door zijn tegenstander, maar zakte alsnog door de Spanjaard naar een 7-5 6-2 7-5 nederlaag.

Eerste ontmoeting Norrie tegen één van de grote drie

Voor Norrie was dit zijn eerste ontmoeting in zijn carrière tegen één van de grote drie van tennis voor mannen. Nadal won de eerste zes punten, maar Norrie ging lang daarna in de wedstrijd en spaarde breakpunten in zijn eerste twee servicegames voordat hij verder ging met een eigen pauze voor 3-2. Nadals rugprobleem bezorgde hem geen grote problemen tijdens zijn eerste twee wedstrijden, maar hij had moeite om de bal hier netjes te raken en maakte een aantal onverwachte fouten.
Hij sloeg meteen terug met een break en Norrie kon het hoge niveau – dat hij in de twaalfde game had laten zien – niet meer opbrengen om de Spanjaard naar een tie-break te pushen.

Nadal, die 103 van zijn eerdere 117 wedstrijden op tourniveau met mede-linkshandigen had gewonnen, domineerde de tweede set en leek weg te rijden, maar Norrie groef zich briljant in aan het begin van de derde set. Nadal zag er een beetje opgewonden uit toen de set op weg was naar een tie-break, maar opnieuw kon Norrie niet helemaal over de streep komen toen het tweede zaadje na twee uur en 14 minuten de overwinning behaalde.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+