Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: Roland Garros 2023

Tennis: Roland Garros 2023

In Parijs is deze week het tweede Grand Slam toernooi van het jaar van start gegaan: Roland Garros 2023. Zonder gravelkoning Rafael Nadal, maar met zijn beoogde troonopvolger Carlos Alcaraz en Novak Djokovic. Wie pakt de titel op deze French Open? Sporttribune.nl blikt vooruit op de finale van Roland Garros 2023.

Statistieken Roland Garros 2023

Roland Garros is het tweede Grand Slam toernooi van dit kalenderjaar. In januari werd de Australian Open al gespeeld. Deze werd gewonnen door Novak Djokovic.

De editie van The French Open van dit jaar is de 127e editie sinds de oprichting van dit tennistoernooi op de gravelbanen van Stade de Roland Garros. Er wordt dit jaar gewerkt met een recordbedrag aan prijzengeld. In totaal zal er voor bijna 50 miljoen euro worden uitbetaald aan de spelers en speelsters die op de tennisbaan in actie komen. Het merendeel is (uiteraard) voor de winnaar. En dat zal een andere zijn dan vorig jaar, want Nadal is er zoals gezegd niet bij dit keer en dat is voor het eerst in maar liefst 19 jaar!

Carlos Alcaraz: ”Gedachten moeten resetten voor Roland Garros”

Bij afwezigheid van Nadal is er ruimte gekomen voor zijn troonopvolger en landgenoot Carlos Alcaraz. De Spanjaard won het ATP Madrid en wist dankzij deelname aan het ATP Rome de eerste positie op de wereldranglijst te veroveren. Alcaraz is dan ook als eerste geplaatst in Parijs: “Ik had na het toernooi in Rome echt een paar dagen nodig om mijn gedachten te resetten en om fris te zijn voor Parijs. Ik heb een paar dagen goed getraind, dat had ik nodig als ik een goed resultaat wil behalen in Roland Garros en in een goede vorm voor de finale wil gaan. Ik kon niet meer dan drie of vier dagen achter elkaar trainen, omdat ik zoveel wedstrijden had gespeeld. Het heeft mij erg geholpen om thuis te trainen en me zodoende voor te bereiden op Roland Garros.”

“Met Nadal als dubbelpartner naar Olympische Spelen”

Dat Nadal niet meedoet, geeft hem meer kans om dit toernooi te winnen, al blijven er met Djokovic, Ruud, Tsitsipas en Sinner nog genoeg gravelbijters over die hem het leven zuur kunnen maken. Toch is Alcaraz niet blij dat Nadal thuiszit met een blessure. “Het is enorm balen dat Rafael Nadal er niet bij is. Hopelijk is hij er snel weer bij en honderd procent fit. Ik hoop met hem volgend jaar op de Olympische Spelen in ditzelfde Parijs in een dubbel te mogen vormen namens Spanje. Dat zou een jongensdroom zijn die uitkomt.”

Wanneer is Roland Garros 2023

Het tennistoernooi Roland Garros 2023 is op 28 mei begonnen. Op maandag 29 mei kwamen Djokovic, Alcaraz en Botic van de Zandschulp al direct in actie. Djokovic en Alcaraz deden wat ze moesten doen en wonnen hun partij. Voor de Nederlandse tennishoop Van de Zandschulp duurde Roland Garros 2023 maar kort. Hij moest opgeven wegens een voetblessure. Hierdoor is Tallon Griekspoor de hoogst geplaatste speler in het heren enkelspel momenteel.

Volg The French Open voor mannen, vrouwen en dubbels via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je niks hoeft te missen van de sportactie in de wereld!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie