Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: ATP Rotterdam 2021 – finaleweekend!

Tennis: ATP Rotterdam 2021 – finaleweekend!

Vandaag worden de kwartfinales op het ABN World Tennis Tournament gespeeld. Dit tennis: ATP Rotterdam 2021 toernooi kende een bijzonder sterk deelnemersveld. Voorafgaand aan het toernooi kreeg toernooidirecteur Richard Krajicek echter te maken met afmeldingen van Rafael Nadal, Marin Cilic en titelverdediger Gaël Monfils. Met vier spelers uit de Top-10 bleef er echter nog genoeg over om van te smullen. 

Ahoy is de topspelers deze week niet gunstig gezind. De Duitser Alexander Zverev (ATP-) en de Rus Daniil Medvedev (ATP-3) moesten al vroeg het veld ruimen. Hierdoor zijn alleen Stefanos Tsitsipas (ATP-6) en Andrey Roeblev (ATP-8) nog over van de Top-10 spelers die in Rotterdam acte de preseance geven.

Favoriet ATP Rotterdam 2021

Tsitsipas is op dit moment de grote favoriet om de ATP Rotterdam 2021 op zijn naam te schrijven. De Griekse nummer zes van de wereldranglijst speelt vanmiddag tegen de Khachanov (ATP-21). Als Tsitsipas die horde weet te nemen, wacht hem een duel tegen Roeblev of Chardy. Daar zou dus weleens een knetterende halve eindstrijd tussen Tsitsipas en Roeblev uit kunnen komen.

Stefanos Tsitsipas: “Altijd fijn om in Rotterdam te spelen”

Tsitsipas heeft al meerdere keren de trip naar Rotterdam gemaakt, maar altijd zonder succes. Dit jaar verloopt dat tot nu toe anders. Tsitsipas: “Het is altijd fijn om in Rotterdam te spelen.”

Over stugge Hurkacz

Tsitsipas won eerder deze week zijn eerste ronde partij van Hubert Hurkacz en staat nu in de kwartfinales. Het was een echt tennisgevecht tussen Tsitsipas en Hurkacz, die altijd goed is in Rotterdam. Deze zege zegt volgens Tsitsipas veel over de progressie die hij heeft gemaakt. “Hubert is een sterke spelers, een vechter. We hebben in het verleden vaak tegen elkaar gespeeld en ik had het altijd moeilijk te tegen hem.”

“Ik moest weer van het spel gaan genieten”

De ‘nieuwe’ Tsitsipas geeft niet snel meer op, in tegenstelling tot één of twee jaar geleden. “Ik moest mezelf realiseren dat je niet altijd winnaars en azen kunt raken. Daarom had ik het echt moeilijk met mezelf (hij kreeg zelfs een burn-out, red.). Ik probeerde steeds beter te worden. Maar ik begon juist achteruit te gaan. Ik heb er zoveel werk en moeite ingestoken. Maar dat had het omgekeerde effect. Ik wist dat ik wat rustiger moest worden en niet te veel moest verwachten. Ik moest van het spel genieten en dat is gelukt. Hierdoor zijn mijn resultaten de afgelopen tijd flink vooruit gegaan. Hopelijk kan ik dat hier in Rotterdam verzilveren met toernooiwinst”, aldus de Griek tegenover atptour.com.

Overige kwartfinales

In de bovenste helft van het speelschema zijn duidelijk minder aansprekende namen. Marton Fucsovics (ATP-59) speelt tegen Tommy Paul (ATP-56) in de ene kwartfinale, terwijl Borna Coric (ATP-26) het opneemt tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP-45).

Zaterdag worden de halve finales gespeeld en zondag staat de finale van het ATP Rotterdam 2021 op het programma. Hieronder een overzicht van alle wedstrijden en tijden voor het finale weekend in Ahoy Rotterdam.

Programma finale weekend ATP Rotterdam 2021:

Vrijdag 5 maart

 • Kwartfinalewedstrijden single en double ATP, start om 11.00 uur
 • Alle single wedstrijden ATP zijn te volgen via Ziggo Sport Tennis
 • Kwartfinalewedstrijden single en double wheelchair toernooi, start om 10.00 uur
 • Ook alle wheelchair wedstrijden zijn te volgen

Zaterdag 6 maart

 • Halve finalewedstrijden single en double ATP, start om 13.00 uur
 • De single wedstrijden ATP zijn te volgen via Ziggo Sport Tennis, halve finale middag via NOS
 • Halve finalewedstrijden single en double wheelchair toernooi, start om 12.00 uur
 • Alle wheelchair wedstrijden zijn te volgen via het Youtube kanaal van het toernooi

Zondag 7 maart

 • Finale double ATP om 13.00 uur en single finale om 15.30 uur
 • Single finale live te volgen via Ziggo Sport Tennis en NOS
 • Wheelchair Finale single om 11.30 uur en finale doubles wheelchair om 14.30 uur
 • Finale single is live te volgen op NOS.nl finale doubles is live te volgen via het Youtube kanaal van het toernooi

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie