Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: Libéma Open 2022

Tennis: Libéma Open 2022

Deze week is het Autotron Rosmalen niet alleen de plek waar het om auto’s draait, maar deze week is het vooral tennis wat de klok slaat. Het ATP toernooi de Libéma Open 2022 wordt namelijk gespeeld en kent een bijzonder sterk deelnemersveld. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Libéma Open 2022 die tot en met zondag 12 juni zal duren.

Historie Libéma Open

De Libéma Open is een internationaal ATP250 toernooi dat sinds 1990 op de kalender staat. In eerste instantie werd het toernooi onder de naam Heineken Open gespeeld, vervolgens werd het de Ordina Open en in 2010 veranderde dat weer in de Unicef Open.

In 2013 kwam er weer een naamswijziging: Topshelf Open, maar ook die naam hield maar drie jaar stand. Na de Ricoh Open stapte Libéma in 2018 in als sponsor en naamgever van het toernooi dat vanwege al deze wijzigingen steevast het ATP ‘s-Hertogenbosch wordt genoemd.

Favorieten Libéma Open 2022

Voor de eindzege in de Libéma Open 2022 is er eigenlijk maar één favoriet en dat is de nummer twee van de ATP wereldranglijst: Daniil Medvedev. Aanvankelijk zou ook Stefanos Tsitsipas acte de preseance geven in Rosmalen, maar hij koos op het laatste moment voor het ATP toernooi in Stuttgart.

Tallon Griekspoor: “We hebben nog niet heel veel wedstrijden op gras gespeeld dus dat is altijd lastig”

De concurrentie voor Medvedev komt hierdoor vooral vanuit Nederland. Met name Botic van de Zandschulp heeft zin zinnen gezet op een goed optreden in eigen land. Maar ook mannen als Tallon Griekspoor, Gijs Brouwers en Robin Haasse doen een gooi naar eindwinst. Griekspoor: “Mooi om in eigen land te spelen. We hebben nog niet heel veel wedstrijden op gras gespeeld dus dat is altijd lastig. Ook liet het weer het niet toe om in de voorbereiding veel op het gras te staan. Ik heb veel energie en moed, dus dat voelt goed.”

Wimbledon

Griekspoor gaat voor het eerst in zijn carrière een volledig grastoernooi spelen met vier toernooien, waaronder Wimbledon: “Dat wordt heel speciaal en ben heel benieuwd hoe ik over drie weken op gras staat. Ik denk dat ik mooie dingen kan laten zien op gras.”

Wanneer is de Libéma Open 2022

De Libéma Open 2022 duurt tot en met zondag 12 juni als de finale van de ATP 250 tennistoernooi wordt gespeeld. Haalt Medvedev de finale en kunnen de Nederlandse tennissers mooie dingen laten zien, zoals Griekspoor het omschreef? Volg al het tennisnieuws via Sporttribune.nl en zit op de eerste rang bij de komende grastoernooien.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie