Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Trainer Erik ten Hag neemt afscheid in duel Vitesse – Ajax

Trainer Erik ten Hag neemt afscheid in duel Vitesse – Ajax

Trainer Erik ten Hag zal aanstaande zondag voorlopig voor het laatst als trainer van Ajax langs de zijlijn staan. De succesvolle coach vertrek na dit seizoen naar Manchester United. Omdat Vitesse – Ajax het slotduel van de competitie is en Ajax zich al tot kampioen wist te kronen zal de wedstrijd in Arnhem zijn laatste optreden als keuzeheer voor de Amsterdammers zijn. Sporttribune.nl blikt terug op de periode van Ten Hag in onze hoofdstad.

Carrière Erik ten Hag

Als voetballer speelde Ten Hag voor FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht. Hij kon op meerdere posities uit de voeten zoals controlerende middenvelder, centrale rechtshalf, centrale verdediger en libero. Ten Hag was van 1 juni 2002 tot medio 2008 hoofd opleidingen van de FC Twente / Heracles Academie. Van 2009 tot 2012 was hij assistent-trainer bij PSV. Zijn contract werd, samen met dat van coach Fred Rutten, op 12 maart 2012 ontbonden.

In het seizoen 2012/13 was Ten Hag trainer van Go Ahead Eagles, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. In de zomer van 2013 vertrok hij naar Bayern München om daar het tweede elftal te gaan trainen. Hij werd voor het seizoen 2015/16 hoofdtrainer van FC Utrecht.

Ten Hag tekende op 28 december 2017 een contract voor 2,5 seizoen bij Ajax, waarna deze in juni 2019 en in april 2021 verlengd werden tot uiteindelijk medio 2023. In het seizoen 2018/19 maakte hij bij Ajax indruk door de halve finales van de UEFA Champions League te halen en grootmachten zoals Real Madrid en Juventus uit te schakelen.

Dit seizoen vielen de prestaties in de Champions League tegen. Na een indrukwekkende serie in de groepsfase was het avontuur al snel voorbij doordat Benfica in de achtste finales al te sterk bleek voor de Amsterdammers.

Opvolger Ten Hag al bekend: Alfred Schreuder

Nog voordat Ten Hag zijn laatste duel als coach gaat afwerken is zijn opvolger al bekend: Alfred Schreuder. De oefenmeester komt over van Club Brugge en krijgt de zware taak om het minstens zo goed te gaan doen als Ten Hag in zijn periode in Amsterdam heeft gedaan.

Statistieken Vitesse – Ajax

Het is de 50e keer dat Vitesse en Ajax de degens kruisen. In de voorgaande duels won Ajax er 32, Vitesse won 14 keer en slechts drie keer eindigde een onderling duel in een gelijkspel.

Dit seizoen werd Ajax – Vitesse maar liefst 5-0 voor de Amsterdammers.

Wanneer is Vitesse – Ajax

De competitiewedstrijd Vitesse – Ajax in de 34e en laatste speelronde van het Eredivisie seizoen 2021 – 2022 wordt op zondag 15 mei gespeeld in het Gelredome te Arnhem. Het is de afscheidswedstrijd van Ten Hag, maar ook van andere spelers die vertrekken na dit seizoen. Volg Vitesse, Ajax en de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie