Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

US Open tennis 2021: Wie verslaat Novak Djokovic?

US Open tennis 2021: Wie verslaat Novak Djokovic?

Van maandag 30 augustus tot en met zondag 12 september wordt er in New York getennist voor de eindzege in de 141 US Open tennis. Novak Djokovic is de gedoodverfde favoriet voor het behalen van de eindzege. Is er iemand die Djokovic kan stoppen of slaat de nummer één van de wereld zich moeiteloos door te speelschema? Sporttribune.nl blikt vooruit op de US Open tennis 2021.

Historie US Open tennis

De US Open werd in 1881 voor de eerste gehouden op de hardcourtbanen in New York. Alle grote namen wisten het Grand Slam toernooi al eens te winnen. Uiteraard zitten daar namen als Bjorn Borg, Boris Becker, Andre Agassi, Ivan Lendl en Pete Sampras bij. Maar ook meer recente toppers als Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic.

Federer won het toernooi maar liefst vijf keer, Nadal viermaal en kroonde zich tot nu toe drie keer tot winnaar van het Amerikaanse Grand Slam toernooi. Titelverdediger is Dominic Thiem. De Oostenrijker zegevierde vorig jaar en pakte daarmee zijn eerste US Open titel. Goed voor ruim vier miljoen euro aan prijzengeld.

Favorieten US Open 2021

Voor de editie van dit jaar is Novak Djokovic torenhoog favoriet. De Servische nummer één van de wereld zag concurrenten als Nadal afhaken in de aanloop naar dit toernooi en heeft van het huidige deelnemersveld weinig te duchten op de snelle hardcourtbanen van New York. Ook Daniil Medvedev en Alexander Zverev worden tot de kanshebbers gerekend, maar halen het niet bij de Koning van New York: Novak Djokovic.

De Servische nummer één van de wereld is niet alleen topfavoriet, hij kan ook geschiedenis schrijven door in één kalenderjaar alle vier de Grand Slam toernooien op zijn naam te schrijven. Hij won dit jaar al The Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. De US Open is dus nog de enige die ontbreekt in dat rijtje om de ultieme Grand Slam te scoren!

Novak Djokovic: “Weet niet of ik ooit nog een kans krijg”

“Ik wil niet zeggen dat het nu of nooit voor mij is, maar ik weet niet of ik nog de kans zal krijgen om alle grandslamtoernooien in 1 kalenderjaar te winnen. Daarom is het een heel unieke kans. Dit is waar je je hele leven voor werkt, dag in, dag uit. Om jezelf in een unieke positie te brengen om grandslamtoernooien te winnen en geschiedenis te schrijven. Uiteindelijk ben ik een grote tennisfan, een fan van geschiedenis. Ik bewonder deze sport. Ik hou ervan en ik heb nu deze kans. Uiteraard ga ik proberen die te grijpen.”

Wanneer is de US Open 2021?

De eerste partijen worden op maandag 30 augustus gespeeld. De geplaatste spelers komen echter pas later in actie. De topseeds hebben zelfs meerdere dagen de tijd alvorens ze de baan op hoeven. Voor de Nederlanders Tallon Griekspoor en Botic van Zandschulp begint het toernooi al wel vroeg. Griekspoor plaatste zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi. Van Zandschulp speelde afgelopen dagen al drie kwalificatiewedstrijden om in het hoofdschema opgenomen te kunnen worden.

Volg de US Open 2021, de jacht van Djokovic op de volle Grand Slam en de Nederlanders in het herenenkel, damesenkel en de diverse dubbelspeltoernooien die de komende weken in New York gespeeld worden via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie