Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

US Open Tennis 2022: Hoge verwachtingen over Nederlandse deelnemers

US Open Tennis 2022: Hoge verwachtingen over Nederlandse deelnemers

Op maandag 29 augustus start de US Open Tennis 2022. Met Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven doen er bij het heren enkelspel drie Nederlandse tennissers mee dit kans maken om ver te komen in New York. Hoe gaan onze landgenoten het doen op Flushing Meadows? Sporttribune blikt vooruit op de US Open Tennis 2022.

Statistieken US Open Tennis

De US Open Tennis is het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Na de Australian Open, Rolland Garros en Wimbledon komen de toppers dus nog één keer in actie om een Grand Slam titel te bemachtigen.

Vorig jaar ging de titel naar Danill Medvedev. De Russische tennisser wist in de eindstrijd verrassend te winnen van topfavoriet Novak Djokovic. Medvedev won in straight sets: 6-4, 6-4, en 6-4.

Top ranking Botic van de Zandschulp

Het Nederlandse tennis stond er jarenlang niet zo goed voor. Naast Van de Zandschulp, Griekspoor en Van Rijthoven doet ook Gijs Brouwers mee aan het hoofdtoernooi. Van de Zandschulp maakt van alle landgenoten de meeste kans om ver te komen. Hij staat 21e op de ATP wereldranglijst. Zijn hoogste positie ooit.

Van de Zandschulp: “Blij dat ik terug ben ik New York”

Hij dankt deze hoge ranking onder meer aan een halve finale plaats vorige week op het toernooi van Winston – Salem. Van de Zandschulp: “Ik voel me goed en ben blij dat ik weer terug ben in New York”, aldus onze landgenoot op zijn Twitter account.

Geen Novak Djokovic

Tennisliefhebbers van Novak Djokovic hoeven in het schema niet te zoeken naar deze wereldtopper. De Amerikaanse autoriteiten lieten hem namelijk niet het land in vanwege het ontbreken van een COVID-vaccin. Djokovic zal hierdoor noodgedwongen deze US Open editie aan zich voorbij moeten laten gaan.

Wanneer is US Open Tennis 2022

De US Open Tennis 2022 worden gespeeld van maandag 29 augustus tot en met zondag 11 september 2022. Er wordt door zowel mannen, vrouwen als dubbels gestreden om de titel in dit laatste Grand Slam toernooi van dit jaar.

Volg al het tennisnieuws over de US Open, Botic van de Zandschulp, Djokovic, Rafasel Nadal, Danill Medvedev en het jonge Spaanse tennistalent Carlos Alcaraz via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie