Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wie wint de ATP Finals tennis 2021?

Wie wint de ATP Finals tennis 2021?

In Turijn zijn op zondag 14 november de ATP Finals 2021 van start gegaan. In twee groepen spelen de beste acht tennissers van dit moment tegen elkaar om de enkelspel titel in de ATP Finals, het officieuze wereldkampioenschap tennis. Kan Djokovic zijn zesde eindzege ooit pakken of prolongeert titelverdediger Daniil Medvedev zijn in 2020 veroverde titel? Sporttribune blikt vooruit op de ATP Finals 2021. 

Statistieken ATP Finals 2021

De ATP Finals zijn alleen toegankelijk voor de acht beste tennissers uit het enkelspel en teams uit het dubbelspel van het lopende ATP-seizoen. Het toernooi staat hierdoor ook wel bekend als het officieuze wereldkampioenschap. De eerste editie werd in 1970 gehouden en werd gewonnen door de Amerikaan Sam Smith.

Nooit wist een Nederlander de eindwinst te pakken al kwam Tom Okker in 1973 wel heel dichtbij. Hij verloor de eindstrijd van de Roemeen Ilie Năstase:  6–3, 7–5, 4–6, 6–3. Daarna zou nooit meer een Nederlander de eindstrijd halen. De overwinningen gingen naar tal van grote tennisnamen: Bjorn Borg, Ivan Lendl, John McEnroe, Boris Becker en Pete Sampras. Recordhouder is Roger Federer. De Zwitser won het eindejaartoernooi al zes keer. Djokovic, die tot nu toe vijf keer won, kan dus naast de Zwitser komen.

In 2018 ging de eindzege naar de Duitser Alexander Zverev die verrassend te sterk was voor Novak Djokovic (6-4, 6-3). In 2019 won de Griek Stefanos Tsitsipas door na twee tie-breaks Dominic Thiem te verslaan. De Oostenrijker stond ook in de ATP finals eindstrijd in 2020, maar verloor opnieuw. Ditmaal bleek de sterke Rus Daniil Medvedev een maatje te groot. De Rus werd eindwinnaar na de eerste set te hebben verloren alsnog van Thiem: 4-6, 7-6 en 6-4.

Favorieten ATP Finals 2021

De favorieten worden mede bepaald door de poule-indeling waarbij er dus twee groepen worden samengesteld. Poule 1 in de 2021 editie bestaat uit Djokovic, Tsitsipas, Rublev en Ruud. Poule 2 uit: Medvedev, Zverev, Hurkacz en Berrettini.

Mede door deze indeling is Djokovic de uitgesproken topfavoriet. Titelhouder Medvedev volgt hem op de voet, gevolgd door de Duitser Zverev en de Rus Rublev. Tsitsipas heeft dus een lastige loting en is derhalve geen topfavoriet. Hetzelfde geldt voor de Pool Hubert Hurkacz, de Noor Casper Ruud en de Italiaan Matteo Berrettini.

Novak Djokovic: “Hopelijk voldoende reserves om mijn zesde titel te pakken”

Novak Djokovic gaat de komende week in Turijn op voor zijn zesde titel op de ATP Finals. Zijn laatste zege op de seizoensafsluiting dateert alweer van zes jaar geleden. In 2016 en 2018 was hij nog wel verliezend finalist. “Ik heb nu misschien geen energiereserve meer aan het einde van het seizoen”, aldus de 34-jarige Serviër. “Ex-winnaars als Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev wonnen er hun eerste grote titel. Het was misschien de eerste, tweede of derde keer dat ze zich kwalificeerden. Ze waren fris, gemotiveerd. En hadden niet veel te verliezen, in tegenstelling tot sommigen van ons die er al een tijdje stonden. Hopelijk heb ik dit jaar wél voldoende reserves om mijn zesde titel te kunnen pakken op dit laatste ATP toernooi van het jaar.”

Wanneer is de ATP Finals 2021

De ATP Finals 2021 worden van 14 tot en met 21 november gespeeld in de Pala Alpitour Arena gelegen in de Italiaanse stad Turijn. De inzet is ruim 5,7 miljoen Amerikaanse dollars aan prijzengeld. Volg de uitslagen tijdens de poulewedstrijden en de knock-outrondes via Sporttribune.nl: het online platform voor tennisnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie