Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wimbledon 2021: wie zijn de favorieten?

Wimbledon 2021: wie zijn de favorieten?

Vanaf maandag 28 juni tot en met zondag 11 juli wordt Wimbledon 2021 gehouden. Dit is het derde Grand Slam toernooi van het jaar en het grootste tennistoernooi ter wereld. Bovendien wordt er in Londen op gras gespeeld. Dat maakt Wimbledon helemaal uniek! Vorig jaar werd Wimbledon niet georganiseerd, waardoor Novak Djokovic en Simona Halep (de winnaars uit 2019) nog altijd de titelverdedigers zijn.

Favorieten Wimbledon 2021: heren enkelspel

Bij de mannen is Djokovic de topfavoriet. De Servische nummer één van de wereld heeft op het eerste gezicht ook weinig concurrentie. Rafael Nadal is natuurlijk altijd een gevaarlijke klant. De Spanjaard speelt op gras echter niet zijn beste tennis. Nadal speelt het liefste op gravel en die toernooien zijn net achter de rug. Extra mazzel voor Djokovic is de blessure van de Oostenrijker Dominic Thiem. De nummer vijf van de wereld moet Wimbledon 2021 missen vanwege een blessure.

Blijven er uiteraard nog genoeg toppers over die Djokovic van de troon willen én kunnen stoten. Denk aan de Griek Stefanos Tsitsipas of Daniil Medvedev. Maar ook met mannen als Adrej Rubrev, Marin Cilic en zelfs good old Roger Federer moet rekening gehouden worden.

Favorieten Wimbledon 2021: dames enkelspel

Bij de dames is de Amerikaanse Serena Williams in polls de grootste kanshebber op eindwinst. Williams staat echter niet zo ver boven de rest als Djokovic. Er zijn heel wat speelsters die in goede vorm steken en uitstekend op gras uit de voeten kunnen. Eén daarvan is zonder meer titelverdedigster Halep. Maar ook Ashleigh Barty (ATP-1) kan hoge ogen gaan gooien op Wimbledon 2021! Petra Kvitova en Aryna Sabalenka zijn andere dames om op te letten komende tijd.

Vijf Nederlanders

Er doen vijf Nederlanders mee aan enkelspel op Wimbledon 2021. Te weten Botic van Zandschulp en Tallon Griekspoor bij de mannen. Zij behaalden beiden via de kwalificaties het hoofdtoernooi. Van Zandschulp had geluk. Hij verloor de laatste voorronde, maar mag als lucky loser alsnog aantreden op de banen in Londen.

En bij de dames deed Lesley Pattinama-Kerkhove hetzelfde. Ook zij dwong deelname af via de kwalificaties. Kiki Bertens en Arantxa Rus waren rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi. Voor Bertens wordt het haar laatste deelname aan Wimbledon. Zij maakte onlangs wereldkundig dat ze na dit seizoen haar racket in de spreekwoordelijke wilgen gaat hangen.

Overige onderdelen

Op de All Engeland Lawn and Tennis club ook gespeeld om de titels in dubbelspel en in de mixed-dubbel. Hieraan doen ook diverse landgenoten mee.

Speeltijden Wimbledon 2021

Om te zorgen voor maximale exposure zullen de partijen op Wimbledon zoveel mogelijk gespeeld worden als er niet gevoetbald wordt op EURO2020. Dat betekent veel ochtendpartijen, die vroeg beginnen en zo min mogelijk (top) wedstrijden om zes en negen uur. De eerste ronde partijen worden gespeeld vanaf maandag 28 juni. De damesfinale wordt op zaterdag 10 juli afgewerkt. Terwijl de mannenfinale voor zondag 11 juli op het programma staat.

Volg al het tennis- en Wimbledon nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie