Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wimbledon 2022: Wie wordt de winnaar op dit Grand Slam toernooi?

Wimbledon 2022: Wie wordt de winnaar op dit Grand Slam toernooi?

Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld. In 1877 werd de eerste editie afgewerkt en bijna 150 jaar later is het toernooi nog altijd heel populair. Sterker nog: het grastoernooi in Londen is misschien wel het bekendste en mooiste toernooi op de ATP-kalender. Sporttribune blikt vooruit op Wimbledon 2022.

Statistieken Wimbledon

Was Wimbledon in de beginjaren vooral een Engels feestje, inmiddels is een Serviër gekroond tot koning: Novak Djokovic. De voormalig nummer één van de wereld won zes van de laatste tien edities en was ook vorig jaar de beste op de grasbanen in Londen.

Na een spannend toernooi trof Djokovic de Italiaan Matteo Berrettini in de eindstrijd. Daarin nam de Italiaanse underdog brutaal een voorsprong door de eerste set met 6-7 te winnen. Djokovic zette daarna snel orde op zaken door de tweede en derde set met 6-4 te winnen. In de vierde en laatste set van de 2021 finale won de Servische veelwinnaar met 6-3 en voegde daardoor wederom een titel op Wimbledon aan zijn erelijst toe.

Novak Djokovic: “Ik heb weinig op gras gespeeld nog dit seizoen”

Op de pre-tournament persconferentie kwam Djokovic uitgebreid aan het woord. Hij gaf aan zich goed te voelen en vertrouwen te hebben in een goed resultaat: “Ik voel me goed. Wimbledon heeft mij al veel moois gebracht. Ik heb dit seizoen nog weinig wedstrijden op gras gespeeld, maar de resultaten uit het verleden geven mij vertrouwen voor dit toernooi.”

“Het is mijn favoriete toernooi”

De reden voor dat vertrouwen zit volgens hem in het feit dat hij op vrijwel elke ondergrond goed uit de voeren kan: “Ik kan mij altijd snel aanpassen aan de ondergrond waarop we spelen, dus ik kijk weer erg uit naar Wimbledon. Het is altijd mijn favoriete toernooi geweest, dus ik ga voor een nieuwe titel hier in Londen.”

Botic van de Zandschulp: “Balen dat er geen ATP punten op Wimbledon 2022 te verdienen zijn”

Eén van de verrassingen van dit seizoen is Botic van de Zandschulp. Hij begint als nummer 25 van de wereld aan Wimbledon 2022. Een toernooi dat anders is dan anders, want er worden geen ATP punten uitgedeeld. Dit omdat er ook Russische tennisser (onder een neutrale vlag) meespelen in Londen. Van de Zandschulp baalt van het schrappen van de punten: “Ik ga er wel met een ander gevoel naartoe, want je speelt toch toernooien om punten te winnen. Ik moet zeggen: het neemt wel iets weg nu we aan de vooravond van Wimbledon staan”, aldus de 26-jarige Van de Zandschulp. “Het is gewoon een verschrikkelijk moeilijke situatie. Er zitten twee kanten aan en het is moeilijk om het goed te doen.”

Wanneer is Wimbledon 2022

Het tennistoernooi van Wimbledon wordt gespeeld van maandag 27 juni tot en met zondag 10 juli. Op die laatste dag zal de heren enkelspel finale worden gespeeld. Een dag eerder zullen ook de dames strijden om de titel op Wimbledon 2022.

Volg al het tennisnieuws rondom Wimbledon, Novak Djokovic en de Nederlandse tennisser die in Londen actief zijn via Sporttribune.nl: het sportplatform waar jij altijd op de eerste rang zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie