Momenteel jij en 237 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WTA Dubai tennis 2021 met Kiki Bertens

WTA Dubai tennis 2021 met Kiki Bertens

Deze week wordt op de banen van het Aviation Club Tennis Centre in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten het WTA Dubai Tennis toernooi 2021 gehouden. Kiki Bertens hoopt op dit WTA 1000 toernooi weer een partij te kunnen winnen. Haar rentree van vorige week viel in het water doordat ze haar eerste ronde partij verloor. Kan Bertens in Dubai wel weer haar oude topvorm etaleren?

Het WTA in Dubai behoort tot de WTA 1000 cyclus (de niet-verplichte categorie). Dit zijn na de Grand Slams en Olympische Spelen de hoogste WTA toernooien op de Tour. Het prijzengeld is dat ook mega-hoog: $ 1.835.490 miljoen dollar! Simona Halep is de titelverdediger. De Roemeense is er dit jaar niet bij vanwege een blessure.

Bertens over WTA Dubai tennis toernooi: “Ik ben er weer”

Net terug van een blessure is Kiki Bertens. Onze landgenoot (WTA-11) maakte vorige week haar rentree in Doha. Ze pakte slechts twee games en verloor derhalve kansloos. Bertens hoopt – uiteraard – in Dubai (veel) beter te doen. “Ik ben klaar, en hongerig”, zegt Bertens in een virtuele persconferentie. “Het wordt een uitdaging. Ik wil dolgraag kijken of ik er echt alles uitgehaald heb. Ik wil nog verder komen en zolang ik dat gevoel heb, kan ik mijn tenniscarrière niet afsluiten. Dus hier ben ik weer.”

Bertens zegt voorafgaand aan het rentree moeite te hebben met de coronabreak en haar lange revalidatieperiode. “Ik ben geen trainingsbeest”, aldus Bertens die vijf maanden moest herstellen van een ingreep om de chronische achillespeesblessure te verhelpen. “Ik ga niet de baan op om één game te halen, ik ga om te winnen. De trainingen gaan goed al zitten er ook mindere dagen tussen. Ik heb een echte wedstrijd, met zenuwen nodig om mezelf uit te dagen.”

Valse start

Bertens krijgt die kans op het WTA Dubai tennis toernooi waar ze als geplaatste speler die eerste ronde niet in actie hoeft te komen. Ze hoort later deze week wie haar tegenstander wordt en hoopt dan beter te doen dan de 6-0, 6-2 tegen Jelena Ostapenko (WTA-51), vorige week in Doha.

Favorieten eindzege WTA Dubai tennis toernooi 2021

Bertens is als elfde op de wereldranglijst als vierde geplaatst in Dubai. De nummer vijf van de wereld, Elina Svitolina, is de hoogst geplaatste speelster op het hardcourt toernooi. “Ik probeer mezelf nog steeds te verbeteren en hoop in Dubai mijn topvorm te bereiken. Ik heb hier al twee keer het toernooi gewonnen, dus ik heb er zin in om hier weer goed te presteren”, vertelde ze in gesprek met WTA Tennis.com.

Sabalenka: “Klaar om goed te presteren”

Ook Aryna Sabalenka (WTA-8) ging achter de microfoon zitten en vertelde dat ze heel blij is om in Dubai te kunnen spelen. “Ik heb hier al goede wedstrijden gespeeld, dus ik kijk er echt naar uit om nu weer de baan op te gaan. Ik heb nog wel wat dingen om aan te werken, maar ik denk dat ik er klaar voor ben om hier opnieuw goed te presteren.”

Kiki Bertens: “Echte doelen liggen later”

De finale van het WTA Dubai Tennis toernooi 2021 wordt gespeeld op zondag 14 maart. De Dubai Duty Free Tennis Championships 2021 zal worden afgesloten op het Aviation Club Tennis Centrum na hopelijk een goed optreden van Bertens. “Maar mijn echte doelen liggen later in het jaar: de GrandSlams en de Olympische Spelen.”

Volg al het tennisnieuws via Sporttribune.nl en blijf op de hoogte van de laatste uitslagen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie