Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Magistrale Max

Magistrale Max

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Italië 2021 op zijn naam geschreven. De Nederlander deed dat op indrukwekkende wijze. De Magistrale Max is weer terug en gelijk komt de vraag weer naar boven: kan Verstappen wereldkampioen worden? Het antwoord op die vraag ligt gek genoeg niet bij Red Bull Racing, maar bij de Mercedes renstal.

Magistrale Max versus The Hammer

Het is al even aan de gang, de tweestrijd tussen Verstappen en Hamilton. Maar dit seizoen lijkt het tot een climax te gaan komen: Magistrale Max versus The Hammer. Tot nu toe is het dit seizoen 1-1.

Kijkend naar de carrières van beide coureurs, dan kan je spreken van een ongelijke strijd. Lewis Hamilton, die in zijn geboorteland Groot Brittannië de titel sir draagt, reed tot nu toe 268 Formule 1 Grand Prix, won er 96 en stond 167 keer op het podium. Bovendien behaalde The Hammer al zeven wereldtitels.

En dan Verstappen. Als zoon van Jos Verstappen maakte Max in 2015 zijn debuut in de Formule 1. Al snel werd er niet meer over Jos gesproken en Max werd het gesprek van de dag. De brute inhaalmanoeuvres leverde hem de bijnaam ‘MadMax’ op. Maar ook 11 Grand Prix zeges, 44 podiumplaatsen, 4 keer de pole position en 9 keer de snelste raceronde.

Zijn eerste Grand Prix zege behaalde hij in 2016 tijdens de GP van Spanje, zijn laatste afgelopen weekend tijdens de Grand Prix Emilia Romagna in Italië.

Kantelpunt

De cijfers zjin dus in het voordeel van Hamilton, maar Magistrale Max is bezig – letterlijk – aan een inhaalrace. De Red Bull wagen is sterker dan ooit en Verstappen kan dit jaar echt concurreren met de Mercedes renstal. “Het is fijn dat we vanaf het begin van het seizoen competitief zijn. De auto voelt goed en ik voel mij ook goed”, zei Verstappen al.

Verstappen: “Natuurlijk ga ik voor het kampioenschap”

Is het seizoen 2021 dan het kantelpunt? Het jaar waarin Verstappen zijn eeuwige rivaal Hamilton overvleugelt? Een wereldtitel in dit seizoen zou definitief een nieuw tijdperk inluiden. Verstappen: “Natuurlijk zou ik willen vechten voor het kampioenschap in 2021”, vertelt Verstappen aan Motorsport.com. “Ik denk dat we een grote stap kunnen maken dit seizoen. Maar ik verwacht ook dat anderen een stap maken. Dus ik hoop dan maar dat onze stap een beetje groter is dan die van de anderen.”

Hamilton: “Ik bepaal of Verstappen kampioen wordt”

Hamilton zegt dat niet Max, maar hij beslist wanneer dat (eventuele) kantelpunt eraan zit te komen: “Het moge duidelijk zijn dat Red Bull het seizoen goed is gestart en Max rijdt ook goed. Hij heeft het wel in zich om in de toekomst wereldkampioen te worden. Wanneer dat is, ligt aan hoe ik presteer.”

Magistrale Max opent jacht

Met de Grand Prix zege op Imola heeft Magistrale Max in elk geval de jacht geopend op Hamilton, Mercedes en de wereldtitel. Er zijn nog 21 races te gaan voordat de laatste race op 12 december in Abu Dhabi wordt verreden. Het zou prachtig zijn als in die race beslist wordt wie de wereldtitel wint. En als Magistrale Max dan The Hammer een beslissende tik kan geven kunnen we met zekerheid zeggen dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. En wie praat er dan nog over Jos?

Volg alle Formule 1 Grand Prix races van 2021 via Sporttribune.nl. De eerstvolgende race is op 2 mei als de Grand Prix van Portugal wordt verreden.

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie