Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Moet Mitchel Bakker mee naar het EK voetbal?

Moet Mitchel Bakker mee naar het EK voetbal?

In de halve finale van de Champions League stond hij daar ineens: Mitchel Bakker. De linkervleugelverdediger van Paris Saint Germain, geboren op 20 juni 2000 in Purmerend, mocht ineens opdraven tussen wereldsterren als Kylian MbappƩ, Neymar en Kevin de Bruyne. Helemaal als een verrassing kwam het niet. Bakker speelde immers al veel wedstrijden in het eerste van PSG. Maar de halve finales in de Champions League, dat is nogal wat. Moet bondscoach Frank de Boer hem nu ook meenemen naar het EK van deze zomer?

Mitchel Bakker in plaats van Daley Blind?

Mocht De Boer besluiten om Bakker mee te nemen, dan gaat dat natuurlijk ten koste van een andere Nederlands elftal speler. Geluk bij een ongeluk in dit kader is de blessure van Daley Blind. Doordat de Ajacied nu geblesseerd is, komt er een plekje vrij in de EK selectie. Bakker was oorspronkelijk lid van Jong Oranje, maar nu zijn ontwikkeling dusdanig snel gaat dat hij basisspeler is in de halve finale Champions League kunnen we niet meer om hem heen, toch?

Extra grote selecties

Afgelopen week werd ook bekend dat De Boer 26 spelers mag selecteren in plaats van de gebruikelijke 23. Dit in verband met een mogelijke corona-uitbraak binnen een spelersgroep. Dit geeft helemaal ruimte om Bakker in ieder geval mee te nemen naar het EK. Met de blessures van Virgil van Dijk en Nathan AkƩ zitten we plots niet meer zo dik in onze verdediging.

Bakker te jong?

Criticasters zullen pleiten dat Bakker te jong is, maar was het niet Bakker zijn teamgenoot MbappƩ die op zijn 18e al schitterende voor Frankrijk? En Mathijs de Ligt? Die was nog jonger toen hij zijn debuut maakte. Dat argument vervalt wat mij betreft en daarmee staat er dan ook niets meer in de weg om Mitchel Bakker als Oranjeklant van het grote Nederlands elftal te gaan zien. En dat precies tussen Koningsdag en Bevrijdingsdag. Oranje boven!

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie