Momenteel jij en 93 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Mooie Maria overschreeuwt Joran-hype

Mooie Maria overschreeuwt Joran-hype

Het is momenteel verdraaid lastig om lezers te trekken. Waarom? Iedereen houdt zich alleen nog maar bezig met Joran en Peter R. de Vries. En dat is aardig problematisch, want waarom zou iemand nog over sport willen lezen? Als er veel spectaculairdere dingen te zien zijn? Daar heeft u – als lezer – een punt!

Daarom was ik zeer verheugd over de hype die is ontstaan omtrent de kreunende tennisster. Normaal zou ik me er niet op focussen, maar nu was ik blij dat er wat anders werd geboden dan Joran en co. Een kreunende tennisster? Jazeker. En eigenlijk ging meteen het hele stadion tekeer. Dat gebeurde tijdens de Fedcup tussen Israël en Rusland. De Russische ‘mooie’ Maria Sharapova wilde zich nog wel eens verbaal uiten tijdens een slag en daar had het publiek schijnbaar genoeg van. Haar ùùùh! en oewèèh! werden niet langer getolereerd.

massaal meekreunen
Het publiek besloot massaal mee te gaan schreeuwen en kreunen als Sharapova moest slaan. Zo werd ze keurig begeleid door haar (anti)fans.

Persoonlijk vraag ik me altijd af waarom veel vrouwelijke tennisspelers dit doen. Waarom zou je herrie moeten maken, als je je fysiek inspant? Het is totaal niet nodig. Natuurlijk, je moet met tennis je hele lichaam uitstrekken en dan nog eens een forse stoot uitdelen, maar dat doen andere sporters toch ook? Wat dacht je van volleyballers, handballers en waterpolo’ers? Die hoor ik nooit zo tetteren op het veld.

camping
Vroeger toen ik nog op de camping badmintonde, deed ik het ook wel eens. Als ik met grove moeite een pluimke, die ver in het veld was gespeeld, moest terugslaan. Dan opende ik m’n mond en kwam er automatisch een halve schreeuw uit. Mijn broer pikte dat niet en daarom heb ik het maar weer snel afgeleerd. Want als hij boos zou worden, zou er niet meer worden gebadmintond. En dat zou het einde betekenen van ons eigen befaamde Zomertoernooi. Uit eigen ervaring weet ik nu dus dat schreeuwen tijdens sporten helemaal niet nodig is. Lekker misschien, dat wel.

Soms denk ik wel eens dat speelster dit doen om anderen te irriteren? Want dat zou bij mij wel goed werken. (Als ik tegen een vrouw zou spelen dan hè). Telkens als je kijkt hoe je tegenstander gaat slaan, hoor je een kreun. En dan ook nog eens níet precies op het moment dat ze de bal slaat, maar net erna. Of ervoor. Dat weet je dus niet en daarom is het zo’n goede afleidingsmanoeuvre. Eigenlijk een beetje oneerlijk dus.

Joran
Nee, wat mij betreft hoeft dat gekreun en gesteun op het tennisveld niet meer. Maar toch ben ik blij dat ik kan concluderen dat het dus wél mogelijk is: je boven de Joran-hype uitschreeuwen. En daarom is het best een column waard!

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie