Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tribune Talk: Ronald Koeman, deel 2

Tribune Talk: Ronald Koeman, deel 2

Ronald Koeman, deel 2 begint op vrijdag 24 maart met de wedstrijd Frankrijk – Nederland. Sporttribune blikt vooruit op het tweede Koeman termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Wat zijn de doelen? Waar werkt hij naartoe en hoe wil hij dit bereiken?

Ronald Koeman, deel 2: Een terugblik

Ex-voetballer Ronald Koeman had altijd de droom om bondscoach van Oranje te worden. In 2018 kreeg de geboren Groninger hiervoor de kans. Maar gemakkelijk was dat niet. Aan de vooravond van zijn tweede ambtstermijn blikt hij terug op die beginperiode: “Toen we in 2018 begonnen, was het helemaal niks met Oranje. Daarna win je van Frankrijk en Duitsland in de UEFA Nations League en is het ineens fantastisch. De voetbalwereld en voetbalsupporters zijn heel opportunistisch. Als je wint ben je geweldig als je verliest waardeloos.”

FC Barcelona

Vervolgens kreeg Koeman de kans om zijn tweede droom: hoofdcoach worden bij FC Barcelona, te verwezenlijken. En dus keerde hij Oranje de rug toe om in Spanje aan de slag te gaan. Ook dat ging niet gemakkelijk. “Ik heb niet het gevoel dat ik gefaald heb daar. Ik kan een boek schrijven over mijn tijd bij FC Barcelona. Er zijn veel dingen gebeurd. Het coronavirus, een tijdje geen president, ik moest allerlei vragen beantwoorden. We konden niet de spelers halen die we wilden. Van de รฉรฉn op de andere dag zonder Lionel Messi รฉn zonder Antoine Griezmann op de laatste dag van de transfermarkt. Maar ik heb desondanks altijd goed met iedereen samengewerkt en een mooie tijd gehad in Cataloniรซ.โ€

Ronald Koeman, deel 2: wat wordt er anders?

Koeman keerde na zijn ontslag bij FC Barcelona tijdelijk het voetbal de rug toe. Louis van Gaal mocht het WK in Qatar doen, maar nu staan we dus aan de vooravond van een tweede periode met Ronald Koeman als bondscoach. Gaan er nu dingen drastisch veranderen? Koeman gaf zelf aan op WK in Qatar momenten te hebben gezien dat het systeem van Louis van Gaal zwaktes vertoonde en dus kiest hij nu weer voor het oude vertrouwde 4-3-3. “Ik heb naar het WK gekeken met heel veel interesse. Ik was benieuwd hoe de manier van spelen tot uiting zou komen. Ook naar andere landen gekeken. Met een extra oog naar Frankrijk, onze eerste tegenstander in de EK kwalificatie voor EURO2024. Dan maak je je mind op hoe je het zelf gaat doen. In principe gaan we terug naar het systeem van twee jaar. Het basisidee wordt spelen met vier verdedigers en niet met vijf.”

Selectie

Koeman gaat verder met zijn analyse over de verschillen tussen toen en nu: “De groep is iets veranderd. Gelukkig zijn we in een land waar altijd talent is. Moeilijk om te zeggen of deze groep sterker is. Een groep heeft altijd verfrissing nodig. Hoe die eruitziet in de komende periode weet ik nu nog niet. Maar de mannen die nu zijn opgeroepen hebben hun selectie allemaal verdiend.โ€

Doelstellingen Ronald Koeman, deel 2?

En dan tot slot de doelstelling voor Ronald Koeman, deel 2: “Daar is wel over gesproken. Het gaat vooral om het feit dat je om prijzen meestrijdt. Voor het Nederlands elftal is dat een eindtoernooi of de Nations League.”

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie