Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tribune Talk: Max Verstappen klaar voor Formule 1 seizoen 2022

Tribune Talk: Max Verstappen klaar voor Formule 1 seizoen 2022

Volgende maand start het F1 seizoen 2022. De vraag is: kan Max Verstappen zich na zijn titel in 2021 dit jaar opnieuw kronen tot de koning van de Formule 1? De verwachting is dat het weer tussen de Brit Lewis Hamilton en Verstappen zal gaan. In Tribune Talk blikken we vooruit op het Formule 1 seizoen 2022.

Formule 1 seizoen 2022

Het Formule 1 seizoen 2022 begint op 20 maart met de Grand Prix Bahrein. Maar de F1 fans lopen nu al warm voor de komende races! De tweede race wordt op 27 maart in Saudi Arabiƫ gehouden. Na de Grand Prix Australiƫ (10 april) komt het F1 circus naar Europa.

Op 24 april wordt in Italiƫ de GP Emilia Romagna verreden. De Dutch Grand Prix in Zandvoort staat voor 4 september op het programma. Het seizoen wordt op 20 november afgesloten in Abu Dhabi.

Fans kiezen voor Max Verstappen

Als het aan de F1 fans ligt dan had Hamilton beter kunnen stoppen, want Max Verstappen is klaar om ook dit jaar weer wereldkampioen te worden. De Red Bull coureur werd vorig seizoen pas in de laatste race, in de laatste ronde, tijdens de laatste kans om in te halen kampioen. Hamilton zal dit jaar echter het hele jaar achter de feiten aan rijden en vooral de achterwielen van Verstappen kunnen bestuderen. Althans, dat is de mening van de Formule 1 fans op Sporttribune.nl!

Seizoen 2021: Pech voor Max Verstappen

Terugkijkend op het seizoen 2021 valt op dat Verstappen eigenlijk vanaf het begin het heft in handen nam. Hamilton was na de eerste vier races eerste in de WK stand, maar daarna ging Verstappen erop en erover. Hamilton kon echter steeds terugkomen dankzij ‘pech’ voor Max Verstappen. Zo werd Hamilton na de GP Hongarije weer eerste, hield dat tijdens de GP BelgiĆ« ook nog vol, maar werd in Zandvoort door Verstappen weer van de leidende positie gereden. En dat tot groot genoegen van het Oranje legioen op de tribunes bij de Dutch Grand Prix Zandvoort.

Formule 1 seizoen 2022: Max Verstappen rekent op RB18

Verstappen zal dit seizoen de races rijden in de nieuwe RB18. Enkele dagen geleden werd de auto officieel gepresenteerd. Het uiterlijk van deze nieuwe RB18-auto is niet heel anders dan in 2021, heel herkenbaar. Maar in de details verschillen beide bolides enorm.

Die verschillen hebben vooral te maken met allerlei nieuwe regels waaraan de F1 auto’s moeten voldoen. In het kort: de aerodynamica is anders omdat de FIA de races eerlijker wil maken. De RB18 heeft een smallere neus en is bovendien scherper dan op de uitgaande RB16B. Ook de achtervleugel een veel rondere vorm. Maar het is niet zeker dat dat zo zal blijven als in Bahrain de motoren voor het eerst gestart worden.

Red Bull baas Christiaan Horner: “De RB18 zal er tijdens de eerste race anders uitzien”

Volgens Oracle Red Bull racing baas Christiaan Horner is de auto klaar om voor de wereldtitel te strijden, maar zullen er in komende weken nog wel wat kleine details worden aangepast, verbeterd of verplaatst worden. Horner: “Tegen de tijd dat we bij de eerste race aankomen, zal de RB18 er niet meer echt uitzien zoals hij er vandaag bij staat. De evolutie zal heel snel gaan naarmate we verder komen in het seizoenā€, zo vertelt teambaas Christian Horner na de prestatie van de Red Bull bolide op 9 februari 2022.

Bookmakers favorieten Formule 1 seizoen 2022

Bij de bookmakers staat Verstappen momenteel op gelijke hoogte met Hamilton. In tegenstelling tot de F1 fans op Sporttribune.nl verwachten zij dus weer een gelijk opgaande strijd. George Russell staat bij de wedkantoren op drie, vlak voor Charles Leclerc, Carlos Sainz junior en Lando Norris. Daarachter komt (pas) Sergio Perez en good old Fernando Alonso.

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie