Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tribune Talk: wie wordt de opvolger van Frank de Boer?

Tribune Talk: wie wordt de opvolger van Frank de Boer?

Na het dramatisch verlopen EK voetbal heeft bondscoach Frank de Boer het veld geruimd. Een logische consequentie die de KNVB echter wel voor een dilemma stelt: wie moet Oranje naar het WK Qatar 2022 leiden? Veel opties zijn er niet: Louis van Gaal, Henk ten Cate of een buitenlandse trainer (Joachim Low?). Een laatste optie is: een totaal nieuw gezicht en dat is wellicht wel het beste. De bezem erdoor!

Oudgediende

Als we kijken naar de namen die circuleren, dan zitten daar enkele oudgediende tussen. Mannen als Louis van Gaal, Guus Hiddink en zelfs Dick Advocaat worden weer boven tafel gehaald. Alle drie zijn ze al flink op leeftijd, zeventig plus. Of zij nog zin hebben in een helse klus als deze is maar zeer de vraag. Oranje op het rechte pad krijgen zou zomaar flink wat energie en moeite kunnen kosten.

Generatiegenoten Frank de Boer

Ook wordt er gespeculeerd over generatiegenoten van Frank de Boer. Denk hierbij aan Erik ten Hag, Peter Bosz, Ron Jans en wellicht toch weer Ronald Koeman (hoewel die wel een tikje ouder is natuurlijk). Ook hier lijkt er weinig animo te zijn voor de job als keuzeheer van de Oranje Leeuwen, die de afgelopen tijd een stuk minder hard brult dan voorheen.

Trainers jonger dan Frank de Boer

Wellicht moeten we met zijn allen dan toch eens gaan kijken naar een nog jongere bondscoach, iets wat in het buitenland ook steeds vaker voorkomt. Denk hierbij aan mannen als Arne Slot, Mark van Bommel, John van ’t Schip of Patrick Jansen. Deze trainers hebben echter net allemaal een contract getekend bij een nieuwe club: Slot bij Feyenoord, Van Bommel bij VfL Wolfsburg, Van ’t Schip is bondscoach bij Griekenland en Jansen hoofdtrainer bij AZ. Enige overgebleven optie: Giovanni van Bronckhorst.

De voormalig trainer van Feyenoord was vorig jaar nog hoofdcoach bij Guangzhou City, maar zit momenteel zonder club. Wellicht is een combinatie met een ervaren trainer, type Henk ten Cate, wel ideaal?

Selectie voor WK Qatar

Eén ding is zeker: de nieuwe bondscoach moet ook de bezem door de selectie halen. Mannen als Joel Veltman, Quincy Promes, Daley Blind en Patrick van Aanholt moeten vervangen worden door jeugdig talent. Met Mitchel Bakker (PSG), Justin Timber (Ajax) Sven Botman (Lille), Xavier Simons (PSG), Joshua Zirkzee (Bayern München), Calvin Stengs (AZ), Brian Brobbey (RB Leipzig) en Cody Gakpo (PSV) is er genoeg keuze voor de nieuwe bondscoach.

Schoon schip

Wordt er niet ingegrepen in de selectie en gaat de nieuwe bondscoach geen schoon schip maken, dan vrezen de fans op de Sporttribune voor een nieuw debacle richting het WK in Qatar.

Volg al het nieuws rondom het Nederland voetbalelftal via Sporttribune.nl: waar alle bondscoaches op de eerste rij zitten!

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie