Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Van Bastens belabberdste periode ooit

Van Bastens belabberdste periode ooit

Eigenlijk is het de belabberdste tijd uit het leven van Van Basten ooit. Hij is afgezet als bondscoach van Oranje. Wordt voor miljoenen aangeklaagd door de Italiaanse fiscus. En hij wordt trainer van een club waar niemand iets goeds van kan maken. Bovendien moet hij daar elke dag Cruijffs theorieën aanhoren. Toen Nederland vorige week te horen kreeg dat ze de belastingpapieren opnieuw moesten invullen, was Van Basten misschien wel eventjes blij. Wellicht kon dat ook met de papieren uit zijn Italiaanse periode? Dan had hij netjes z’n schnabbel kunnen aangeven en was er nu geen probleem meer geweest. Want laten we eerlijk zijn: zeven miljoen euro is echt een hoop geld. Ik kan zelfs met enige zekerheid zeggen dat ik dat niet verdien bij Sporttribune.nl. Per maand dan hè.

1988

Nee, Bassie kende betere tijden. Zoals in ’88 waar hij een geniale goal scoorde. Iedereen droeg ‘m op handen. Zeker omdat dat stukje beeld al minimaal zeven miljoen keer is herhaald op televisie. Elke keer krijgt iedere voetbalminnende man een golf van geluk door z’n hart. Wanneer de beelden in een flauwe commercial of quiz worden getoond.

Voordeel voor Marco is dat hij nu een goedbetaalde job krijgt. Als het dan helemaal niet leuk is, kan hij in ieder geval denken van: ‘ach, zo kan ik m’n belastingschuld afbetalen’. Want werken voor het geld, dat doet menig burger. Dat mag een voetballer ook wel eens ervaren. Het gaat niet altijd om de uitdaging en het ‘plezier in het spel’. Zeker niet bij Ajax, laten we eerlijk zijn.

Trucje

Als hij denkt dat er niet snel genoeg geld wordt verdiend, is er een ander trucje. Zo zou hij zó slecht met Oranje kunnen gaan spelen, dat de KNVB genoodzaakt is om hem te ontslaan. Dit levert Marco dan in één keer een paar ton op.

En nu ik hier zo over nadenk, snap ik het opeens: Italië doet dit allemaal om Oranje nog instabieler te maken. Over veertien weken speelt hun land tegen Oranje en een mentale klap richting de bondscoach van het concurrerende land zou misschien wel dé tactiek kunnen zijn.

Van Marwijk

We kunnen alleen maar hopen dat we hier van leren. En dat Van Marwijk nooit met de belasting heeft gesjoemeld tijdens zijn periode in Duitsland. Want in 2010 zou dat wel eens grote problemen kunnen veroorzaken…

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie