Momenteel jij en 101 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Selectie Nederlands elftal: hoe moet Wout Weghorst naar het EK?

Selectie Nederlands elftal: hoe moet Wout Weghorst naar het EK?

Bondscoach Frank de Boer maakte afgelopen week zijn selectie bekend voor de aankomende WK kwalificatieduels tegen Turkije, Letland en Gibraltar. De meest opvallende afwezige is Wout Weghorst. De spits scoort er in de Bundesliga lustig op los, maar dat blijkt niet genoeg om De Boer te charmeren. Hoe moet Wout Weghorst naar het EK? Wat moet doen om straks op het EK wél voor Oranje uit te mogen komen? 

Het stappenplan is even simpel als complex: Weghorst moet in de eerste blijven scoren. Maar dat alleen is tot nu toe nog niet genoeg gebleken voor een oproep van de bondscoach. Als Weghorst in het elitekorps van Nederland wil plaatsnemen zal hij ook een lobby naar Zeist moeten opzetten. Hoe doe je dat? Weghorst moet toch in de eerste plaats vooral voetballen?

De WW-mediacampagne: Weghorst naar het EK

Klopt, het moet op het veld gebeuren. Maar het blijkt dat wanneer de media (lees: voetbaljournalisten) zich achter je scharen, dat een selectie sneller geregeld is. Meer interviews in Nederlandse media, meer Whatsappjes richting de toonaangevende media. Gebruik de sportjournalist om in beeld te komen, Wout! Dat is mijn devies. Als oranjespits zit hij nu even in de WW, maar Wout Weghorst (WW) hoeft niet werkeloos toe te kijken. Iedereen op de Sporttribune schreeuwt hem aanmoedigingen toe! Met een beetje sympathie in de WW-mediacampagne erbij gaat onze Wout ons helpen Europees kampioen te worden.

Dat je kan voetballen weet iedereen, dat je kan scoren weet ze in Duitsland inmiddels ook. Dat jij meer toekomst hebt dan Ryan Babel is voor iedereen ook wel duidelijk en dat jij op het EK thuishoort weet ook vrijwel iedereen. Behalve de bondscoach! Eén geluk Frank de Boer is vrij gemakkelijk te beïnvloeden. Het is niet zo’n sterke persoonlijkheid als Ronald Koeman, dus prima kan omgaan met druk van buitenaf. De Boer is daar duidelijk minder bedreven in.

Zomertransfer

Het helpt natuurlijk ook niet dat onze Wout bij VfL Wolfsburg speelt, geen echte topclub in Europa. Zelfs niet in Duitsland. Onze tweede tip aan Wout is dan ook: zorg dat je nog voor de zomer een toptransfer maakt naar een topclub in een Europese topcompetitie. Het niveau kan je zeker aan en de clubs zullen je met open armen ontvangen. Mik niet te laag, want met Everton, Club Brugge of RB Leipzig redt je het bij F. de Boer niet. Kijk maar naar Bas Dost, die kwam ondanks goed spel ook niet beeld. En dat lag niet aan hem, maar aan de clubs waar hij speelde. Ook in België presteert hij weer prima. Maar een uitnodiging uit Zeist? Nee, die zit er niet in. Ga voor minimaal Arsenal, AC Milan of Bayern Munchen en je kan je Oranjeshirtje alvast bestellen!

Hebben wij Wout Weghorst echt nodig? Ja! We hebben natuurlijk met Memphis Depay (foto), Luuk de Jong en Donyell Malen al enkele zeer goede spitsen in de selectie. Maar als er eentje geblesseerd raakt of wanneer we een stormram nodig, dan is Weghorst onze man op het komende EK.

Hashtag #WoutinOranje

Kunnen supporters van Oranje helpen om Weghorst naar het EK te krijgen? Natuurlijk, social media is zeer krachtig tegenwoordig. Deze bij deze een oproep aan alle bezoekers van de Sporttribune: laat je stem horen en post op de #WoutinOranje op je socials! Wellicht geeft ene F. De Boer je nog een like.

Meer voetbalnieuws lezen? Check onze voetbalpagina!

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie