Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UFC 259 Fight Night: topavond in Las Vegas

UFC 259 Fight Night: topavond in Las Vegas

In de nacht van zaterdag op zondag vindt in de APEX Arena in Las Vegas waarschijnlijk de best bezette UFC 259 Fight Night van 2021 plaats. Met maar liefst drie titelgevechten op de main card staat vechtsportliefhebbers een topavond te wachten. Het topevent van de avond is de strijd tussen Israel Adesanya en Jan Blachowicz. Adesanya verloor nog nooit een UFC 259 gevecht en Blachowicz heeft aangegeven de eerste te willen zijn die hem wél verslaat.

Israel Adesanya krijgt op 7 maart bij de UFC 259 Fight Night de kans om zich aan te sluiten bij de extreem korte lijst van vechters die titels in twee UFC-gewichtsklassen tegelijk kunnen houden. The Last Stylebender, zoals zijn vechtnaam luidt, is al wereldkampioen in de Glory Middleweight klasse en gaat tegen Blachowicz op voor de titel in de licht zwaargewicht klasse.

Adesanya: “Ik ga historie schrijven”

Adesanya weet perfect te pieken naar zijn wedstrijden en zegt zelf dat dat komt door zijn goede voorbereiding, zowel fysiek als tactisch: “Ik weet alles van hem: zijn goede grip en de enorme hoeveelheid power. Daar bereid ik mij op voor en zal die wapens uitschakelen in ons gevecht in Las Vegas. Ik vecht nog maar drie jaar en kijk waar ik nu al sta. Ik ga historie schrijven! Let maar op: ik ga ook mijn 21e gevecht winnen!”

Blachowicz: “Ik ga hem als eerste knock-out slaan”

Blachowicz, de Legendarische Pool, reageerde op de pre-persconferentie op de woorden van Adesanya: “Vechten tegen Adesanya is altijd mooi. Hij is een goede vechter. Maar ik voel dat ik de eerste ga zijn die hem knock-out ga krijgen. Natuurlijk moet ik oppassen, want als ik even niet oplet kan het ook zomaar andersom zijn.”

UFC 259 Fight Night: nog twee titelgevechten

Alsof die strijd tussen kampioen en kampioen geen reden genoeg was om af te stemmen op UFC 259, bevat de kaart ook twee andere titelgevechten. De angstaanjagende Amanda Nunes zal proberen haar vedergewicht riem te verdedigen tegen Megan Anderson, en de nieuwe bantamgewichtkampioen.

Petr Yan – Aljamain Sterling

In de derde partij zal de Russische vechtmachine Petr Yan zijn wereldtitel verdedigen tegenover de nummer 1 van de wereld: de Amerikaanse Mixed Martial Artist Aljamain Sterling. De 31-jarige Sterling, geboren op Jamaica, is favoriet in dit titelgevecht.

Programma UFC 259 Fight Night

UFC 259 hoofdkaart (22:00 ET)
Jan Blachowicz tegen Israël Adesanya
Amanda Nunes tegen Megan Anderson
Petr Yan tegen Aljamain Sterling
Drew Dober vs. Islam Makhachev
Aleksandar Rakic ​​tegen Thiago Santos

UFC 259 Prelims (20:00 ET)
Dominick Cruz tegen Casey Kenney
Lied Yadong vs. Kyler Phillips
Joseph Benavidez tegen Askar Askarov
Rogerio Bontorin vs. Kai Kara-Frankrijk

UFC 259 Early Prelims (6:00 pm ET)
Tim Elliott tegen Jordan Espinosa
Kennedy Nzechukwu tegen Carlos Ulberg
Sean Brady tegen Jake Matthews
Amanda Lemos tegen Livia Renata Souza
Uros Medic tegen Aalon Cruz
Mario Bautista tegen Trevin Jones

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie