Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UFC zwaargewicht Stefan Struve stopt

UFC zwaargewicht Stefan Struve stopt

UFC zwaargewicht Stefan Struve stopt per direct met vechten. Oorproblemen dwingen hem tot dit moeilijke besluit. De pas 32-jarige in Beverwijk geboren Struve laat op Instagram weten dat het erop zit voor hem:  “De UFC heeft vorige week contact met me opgenomen voor een gevecht. Maar ik heb besloten om mijn carrière te beëindigen”, schrijft Struve. 

Volgens dat bericht heeft hij afgelopen maanden gebruikt om goed na te denken. “Mijn besluit staat voorgoed vast. Sinds vorig jaar heb ik een inwendig probleem met mijn oor. Na een virusinfectie had ik schade aan mijn evenwichtsorgaan en gehoorzenuw Ik kampt met evenwichtsproblemen, gehoorverlies en een piepend geluid in mijn oor.”

Genadeklap

“De dokters vertelden me dat het waarschijnlijk geheel zou verdwijnen. Ik besloot de klachten te negeren en door te gaan met mijn carrière. Maar na een gevecht kreeg ik opnieuw last van mijn oor. Door een klap die normaal gesproken niet voor problemen had gezorgd”, zei hij nadat hij besloten had te stoppen.

Zwaargewicht Stefan Struve stopt: “Gezondheid voorop”

“In het normale leven en bij gewone trainingen heb ik er geen last van. Maar extreme intensiteit in de voorbereiding op een gevecht kan ik door mijn oor niet meer doen. Het is tijd om mijn handschroeven voorgoed op te hangen. Als ik nu niet naar mijn lichaam luister, dan vraag ik echt om problemen. Ik ben trots op mijn carrière bij de UFC. Maar ik kijk ook uit naar de toekomst. Mijn gezondheid staat voorop. Samen met mijn vijf maanden oude zoon Tobi”, aldus The Skycraper; de bijnaam van Struve. UFC zwaargewicht Stefan Struve stop dus per direct met vechten. Volg al het UFC, MMA en kickboks nieuws via onze vechtsport nieuwspagina.

Carri̬re-overzicht (2005 Р2021)

Kickboxing record

Total 4

Wins 4:
By knockout 3

Mixed martial arts (MMA) record

Total 42

Wins 29:
By knockout 8
Submission 18
Decision 2
By disqualification 1

Losses 13
By knockout 9
Submission 1
Decision 3

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie