Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Italiaanse Supercup: AC Milaan – Inter Milan

Italiaanse Supercup: AC Milaan – Inter Milan

De Italiaanse Supercup finale gaat tussen de twee Milanese voetbalclubs: AC Milaan en Inter. Welk elftal sleept de eerste prijs van 2023 binnen? Op woensdag 18 januari wordt de finale in Saudi-Arabië gespeeld. Sporttribune.nl blikt vooruit op AC Milaan – Inter Milan!

Statistieken AC Milaan – Inter Milan

De stadsderby’s tussen de twee topclubs uit Milaan leveren altijd spektakel op. In de voorgaande vijf onderlinge ontmoetingen won AC Milan twee wedstrijden, Inter werd in één duel de winnaar en eenmaal eindigde de derby onbeslist.

De zege van Inter was overigens in de halve eindstrijd van de Italiaanse beker waarin het over twee wedstrijden de betere was over AC Milan. De allerlaatste keer voor de aankomende stadsderby dat beide clubs elkaar troffen werd 3-2 voor AC Milaan.

Stefano Pioli (AC Milan): “We doen alles om klaar te zijn voor finale”

AC Milan heeft een valse start gemaakt in 2023. De formatie van trainer Stefano Pioli speelde twee keer gelijk in de Serie A en verloor in de beker. “Of ik bezorgd ben? Ik maak me altijd zorgen, zelfs als we winnen, omdat ik altijd probeer situaties te verbeteren”, houdt Pioli zich nog op de vlakte.

Over de supercup finale tegen Inter is hij iets concreter: “We zullen proberen de Super Cup op de best mogelijke manier tegemoet te treden, we zullen er alles aan doen om er klaar voor te zijn. En het komt absoluut niet door die Supercup dat er in de serie A punten werden gemorst! We gaan nu de finale in na twee duels waarin we niet wisten te winnen. Ik had liever het duel tegen Inter ingegaan met betere resultaten. Dan hadden we de Supercup finale met meer vertrouwen tegemoet kunnen zien.”

Simone Inzaghi (trainer Inter): “Hopelijk is Lukaku erbij tegen AC Milan”

De situatie bij Inter is heel anders dan bij de stads- en stadiongenoot. De club van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries steekt in topvorm. Trainer Simone Inzaghi: “In de laatste 10 wedstrijden heeft Inter er acht gewonnen. Ondanks een intense Champions League en vele afvallers hebben we dus een zeer goede continuïteit gevonden. Helaas zorgt het pad van Napoli ervoor dat deze 10 wedstrijden normaal lijken.”

Inter kan die uitstekende vorm nu bekronen door een prijs te pakken: “De supercup? We denken erover na hoe we dat gaan aanpakken. Gelukkig kunnen we de geblesseerde Brozovic en Handanovic al terughalen, dus dat geeft ons meer opties om AC Milan te bestrijden. We moeten monitoren hoe het gewricht waar Romelu Lukaku een ontsteking heeft, reageert. Hopelijk kan hij training na training verbeteren en wellicht ook een rol spelen woensdag in de Supercup finale.”

Wanneer is de Italiaanse supercup finale AC Milaan – Inter Milan

De finale van de Italiaanse supercup wordt op woensdag 18 januari gespeeld in het King Fahd Stadium in Ta’if, een stad gelegen in Saudi-Arabië. Beide clubs trappen om 20:00 uur Nederlandse tijd af. Wie wint de supercup en pakt al vroeg in 2023 een hoofdprijs? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie