Momenteel jij en 55 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Serie A: Milanese stadsderby AC Milan – Inter Milaan

Serie A: Milanese stadsderby AC Milan – Inter Milaan

In de Italiaanse Serie A staat dit weekend de Milanese stadsderby tussen AC Milan en Inter Milaan op het programma. Het zijn meestal wedstrijden waarbij beide clubs met het mes tussen de tanden het veld opgaan. De fans van de ploegen doen daar vaak ook nog een schepje bovenop. Een echte derby dus! Sporttribune blikt vooruit op AC Milan – Internazionale Milaan.

Statistieken AC Milan – Inter Milaan

Afgelopen seizoen troffen beide elftallen elkaar maar liefst vier keer. Tweemaal in de Serie A en een dubbele confrontatie in de halve eindstrijd van de Copa Italia. De balans? Eén zege voor AC Milan, één overwinning voor Inter en tweemaal een gelijkspel.

De laatste competitiewedstrijd tussen de clubs uit Milaan eindigde in een 1-2 zege voor de Rood-Zwarten uit Milaan. AC won dankzij twee late doelpunten van de Franse topspits Oliver Giroud.

Enorme rivaliteit

Dat de rivaliteit tussen beide clubs gigantisch is, blijkt wel uit de voorbeschouwingen van beide coaches op de kraker in de Serie A. Wie denkt dat Ajax en Feyenoord aartsrivalen zijn moet eens een dagje tussen de Milanese voetbalfans doorbrengen. De stadsderby AC Milan – Inter is misschien wel het meest beladen duel in Italië.

Stefano Pioli (trainer AC Milan): “De derby gaat verder dan de stand op de ranglijst”

AC Milan verspeelde afgelopen weekeinde twee punten door gelijk te spelen tegen Sassuolo. AC Milan trainer Stefano Pioli ziet dat niet als een teken aan de wand voor de stadsderby. “We moeten ons goed voorbereiden op tactisch en fysiek vlak. Het resultaat tegen Sassuolo warmt de derby niet nog meer op. De derby is de derby, die gaat verder dan de stand”, zegt de trainer van I Rossoneri.

Simone Inzaghi: “Milan derby altijd extra beladen voor ons en de fans”

Ook Inter Milan-trainer Simone Inzaghi weet dat de stadsderby tegen AC Milan altijd net iets internser is. “We weten dat het een beladen wedstrijd zal zijn voor ons en voor de fans, en we zullen proberen ons er op de best mogelijke manier op voor te bereiden”, zegt trainer Inzaghi. “Inter doet het goed. We hebben één punt meer dan vorig jaar en de conditie verbetert, maar we weten dat we veel wedstrijden tegemoet gaan. We moeten ons zeker blijven verbeteren. Er wacht ons nu met AC Milan weer een grote wedstrijd.”

Wanneer is AC Milan – Inter Milan

De Serie A kraker AC Milan – Internazionale Milan wordt op zaterdag 3 september gespeeld. Het duel wordt afgewerkt in Estadio San Siro te Milaan en begint om 18:00 uur. Kunnen Denzel Dumfries en Stefan de Vrij standhouden tegen AC Milan? Of gaat de thuisploeg Inter op hun plaats zetten door drie punten te pakken in deze stadsderby?

Volg al het voetbalnieuws over AC Milan, Inter en de Italiaanse Serie A vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online sportnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie