Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Achtste finales Champions League

Achtste finales Champions League

Dinsdag en woensdag is het even niet zo erg dat er een avondklok geldt in Nederland. Er is namelijk beide avonden top voetbal op televisie: de Achtste finales Champions League. We beginnen dinsdag met de topper FC Barcelona – Paris Saint Germain. Kan de ploeg van trainer Ronald Koeman en uitblinker Frenkie de Jong een vuist maken tegen de CL-finalist van vorig jaar? En gaan Mathijs de Ligt en Cristiano Ronaldo woensdag winnen bij FC Porto? 

Tweeluik

De Achtste finales Champions League bestaan uit twee wedstrijden. Er wordt in twee groepen gespeeld, waarvan de eerste acht ploegen deze week in actie komen. De andere acht ploegen spelen volgende week hun eerste duel in de Achtste finales Champions League 2020 – 2021. FC Barcelona – Paris Saint Germain is de absolute topper van deze week. Met RB Leipzig – Liverpool staat er ook nog een zeer aardig potje geprogrammeerd op dinsdag.

De Ligt en Ronaldo naar Portugal

Woensdag komen FC Porto en Juventus tegen elkaar in actie. Voor Cristiano Ronaldo een bijzondere loting, want hij reist met Juve naar zijn geboorteland Portugal. Ook Sevilla en Borussia Dortmund vechten woensdagavond om een plekje in de kwartfinales van de UEFA Champions League. Sevilla staat bekend als Europa League topper, maar kan wellicht dit seizoen ook ver komen in het miljoenenbal. Wellicht kan Luuk de Jong ook nu weer belangrijk zijn voor La Liga formatie? Alle landgenoten die in deze Achtste finales Champions League kunnen komen zijn:

FC Barcelona: Frenkie de Jong
Paris Saint Germain: Mitchell Bakker, Xavi Simons
RB Leipzig: Justin Kluivert
Liverpool: Georginio Wijnaldum (Virgil van Dijk is geblesseerd)
Juventus: Mathijs de Ligt
Sevilla: Karim Rekik, Luuk de Jong
Atalanta Bergamo: Sam Lammers, Hans Hateboer, Marten de Roon
Manchester City: Nathan Aké

De returns in de Achtste finales van de UEFA Champions League worden gespeeld op 9, 10, 16 en 17 maart. De kwartfinales worden vervolgens afgewerkt op 6 en 13 april. De halve eindstrijd vindt plaats op 27 april en vier mei, waarna op 29 mei de finale zal worden gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion gelegen in de stad Istanbul, Turkije.

Achtste finales Champions League

16.02. 21:00 FC Barcelona – PSG
16.02. 21:00 RB Leipzig – Liverpool
17.02. 21:00 FC Porto – Juventus
17.02. 21:00 Sevilla – Borussia Dortmund

23.02. 21:00 Atlético Madrid – Chelsea
23.02. 21:00 Lazio Roma – Bayern München
24.02. 21:00 Atalanta Bergamo – Real Madrid
24.02. 21:00 Mönchengladbach – Manchester City

TV

Alle Champions League duels kunnen gevolgd worden via livestreams op internet. In Nederland zendt Talpa (SBS, Veronica, NET-5) de Champions League uit. Ziggo abonnees kunnen ook een aantal duels live volgen en tot slot kan je ook terecht op Eurosport. De Europese sportzender zendt soms wedstrijden live op tv uit, maar meestal is dit via de Eurosport Player. Check de (online) tv-gids voor de gekozen wedstrijden. Vaak kunnen voetballiefhebbers bij het Belgische Sporza terecht voor het volgen van voetbal met Nederlands commentaar.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie