Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Achtste finales EURO2020: wie spelen er naast Nederland nog meer?

Achtste finales EURO2020: wie spelen er naast Nederland nog meer?

Nu de groepsfase van het Europees kampioenschap voetbal voorbij is, maken de overgebleven landen zich op voor de achtste finales EURO2020. Nederland speelt hierin zondag tegen Tsjechië, maar er zijn meer wedstrijden die het volgen meer dan waard zijn. Een kort overzicht van alle duels in de achtste finales van het EK voetbal.

Achtste finales EURO2020

Na een pauze van een paar dagen wordt op zaterdag 26 juni de draad weer opgepakt. De duels tijdens de achtste finales zetten we op een rijtje, zodat jij je favoriet kunt bepalen.

Wales – Denemarken

De achtste finales beginnen zaterdag met een pikant duel: Wales – Denemarken. Deze wedstrijd is pikant omdat Denemarken natuurlijk nog de erfenis van het voorval rondom Eriksen met zich meedraagt, maar ook omdat de winnaar van dit duel speelt tegen de winnaar van Nederland – Tsjechië. Beide landen maken volgens de kenners evenveel kans om door te gaan, dus dit beloofd een spannend duel te worden.

Italië – Oostenrijk

Oostenrijk ging in de poule waarin ook Nederland uitkwam verrassend als tweede door dankzij een 0-1 zege op de Oekraïne in de laatste groepsfase wedstrijd. Italië maakte indruk door in de groep overtuigende zeges te boeken met ook nog eens goed voetbal. De Italianen zijn dan ook favoriet voor dit duel.

België – Portugal

Dit is zonder meer één van de toppers in de achtste finales EURO2020. België is de nummer één van de wereld, terwijl Portugal de regerend Europees kampioen is dankzij toernooiwinst in 2016. Onze Zuiderburen zullen een zware dobber krijgen aan Portugal en Ronaldo. De sterspeler is op dreef dit toernooi en breekt het ene na het andere record. Kunnen de Belgen hem afstoppen? Dan maken de Rode Duivels grote kans om door te gaan.

Kroatië – Spanje

De Kroaten zijn de verliezend finalist van 2016. Maar die status hebben ze nog niet echt waar kunnen maken tijdens dit toernooi. Wellicht zijn de achtste finales EURO2020 het startpunt voor een nieuw hoogtepunt? Spanje valt ook wat tegen tot nu toe, maar haalde in de slotwedstrijd wel flink uit door met 0-5 te winnen van Slowakije.

Frankrijk – Zwitserland

De Fransen zijn nog altijd topfavoriet bij veel mensen, maar de poulefase verliep niet geheel moeiteloos. Mbappe scoorde nog geen enkele maal en Benzema wist tot nu toe vooral vanaf elf meter het net te vinden. De Zwitsers plaatsen zich ondanks verlies tegen Italië en een gelijkspel tegen Wales toch voor knock-outfase. Mede dankzij een werelddoelpunt van Schick werd er namelijk wel gewonnen van Turkije.

Engeland – Duitsland

Na België – Portugal is dit het mooiste affiche. Twee toplanden, op Wembley. Wie gaat er als winnaar door? De Engelsen hadden een veel betere poulefase dan Die Mannschaft, maar dat zegt in deze fase niks. Het duel begint gewoon weer op 0-0. Eén van beide toplanden zal echter na deze wedstrijd het veld moeten ruimen.

Zweden – Oekraïne

Misschien wel het minst aansprekende affiche, maar dat levert vaak de mooiste duels op! Zweden en Oekraïne zijn beide geen kandidaat eindwinnaar, maar bij winst in deze wedstrijd zitten ze wel bij de laatste acht van dit toernooi. Wordt één van beide teams de verrassing van EURO2020?

Achtste finales EURO2020 speeltijden

De achtste finales van EURO2020 worden gespeeld op zaterdag 26 juni om 18:00 en 21:00 uur. Op zondag 27 juni op dezelfde tijden als zaterdag en die twee speelmomenten worden ook aangehouden bij de duels die op maandag 28 en dinsdag 29 juni gespeeld worden. De kwartfinales zullen vervolgens op 2 en 3 juli worden afgewerkt.

Achtste finales EURO2020 live volgen?

Wil je de tussenstanden van al deze duels live volgen en kan je niet op een scherm kijken? Check dan het live match center van voetbalgokken.nl voor de tussenstanden en wellicht kan je ook meespelen via TOTO.nl.

Volg al het EURO2020 nieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie